dobroge.tv

Live

Constănțenii care locuiesc la casă și scot gunoiul pe stradă în alte zile decât cea în care se colectează deșeurile vor fi amendați

12 mai 2021
Publicitate

Gunoiul scos pe stradă în alte zile decât cele de colectare? Deșeuri menajere care nu sunt puse în pubelele speciale? Pentru faptele menționate, constănțenii care locuiesc la case vor fi amendați. Aceste obligații au fost stabilite printr-o Hotărâre de Consiliu Local, iar autoritățile îi roagă pe oameni să le respecte, pentru că doar în acest fel putem să avem un oraș mai curat.

Saci de gunoi sprijiniți de zidurile caselor, de stâlpii de iluminat ori de copaci. Se întâmplă în centrul orașului. Ba mai mult, pubelele de gunoi stau aliniate pe stradă sau legate cu lanțuri de copaci.

Cred că ar trebui o mai mare responsabilitate din partea tuturor locuitorilor Constanței. Evident că aici la noi pe stradă, lumea ar trebui să scoată gunoiul în zilele în care știe că firma de salubritate vine să-l ridice”, spune un constănțean.

Conform legii în vigoare și a obligațiilor stabilite printr-o Hotărâre de Consiliu Local, oamenii care locuiesc la casă nu trebuie să scoată gunoiul în alte zile decât cea în care se colectează.

Gunoiul se scoate în ziua în care știm că vine gunoiul. La noi pe stradă este joia. Nu putem să scoatem în alte zile că vin pescărușii, rup pungile și fac dezastru și până vine gunoiul, noi trebuie să facem curat”, spune o constănțeancă.

Dacă fiecare locatar ar respecta graficul de colectare a gunoiului de pe strada lor, această problemă nu ar mai exista.

Sunt tomberoane de unde pescărușii vin și ciugulesc tot felul de resturi, dar în principiu cred că această lipsă de responsabilitate ne face probleme”, spune un constănțean.

Situația stă și mai rău chiar în centrul orașului, la intersecția străzilor Ion Lahovari cu Griviței, unde oamenii nu numai că au scos gunoiul în ziua nepotrivită, ci și au sprijinit sacii direct pe trotuar, nefiind așezați în pubelele speciale.

De fiecare dată găsesc astfel de saci poziționați în acest fel, diminețile. Dar asta ține de calitatea oamenilor și de ceea ce înțeleg ei prin civilizație”, spune o constănțeancă.

Cetățenii iresponsabili ar trebui să știe că sunt pasibili de amenzi. Iar sancțiunile nu sunt deloc mici.

Amenzile sunt pentru persoane fizice de la 500 de lei până la 1.000 de lei, iar pentru persoane juridice de la 1.000 la 2.500 lei. Pentru abandonarea gunoaielor, amenzile sunt mai mari. De la 3.000 și 6.000 pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 pentru persoanele juridice”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa.

Autoritățile locale fac apel la bunul simț al constănțenilor și îi roagă să respecte niște reguli simple pentru menținerea unui oraș cât mai curat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233