dobroge.tv

Live

Primul târg de producători din pandemie, în stațiunea Mamaia: expozanții speră ca interesul oamenilor pentru produsele lor să fie ridicat

12 mai 2021
Publicitate

După aproape doi ani de pauză cauzată de pandemie, târgurile de îmbrăcăminte și încălțăminte revin la Constanța. Expozanții ediției din acest an a TINIMTEX-ului s-au pregătit cu colecția de vară și au dus la malul mării, la un hotel de la intrarea în stațiunea Mamaia, articole vestimentare în culorii vii și din materiale fine. Ei speră ca și clienții să răspundă pe măsura așteptărilor și spun că perioada în care nu au putut să participe la târguri a fost una extrem de dificilă.

După aproape doi ani în care nu au mai putut participa la târguri din cauza situației pandemice, producătorii de articole textile și încălțăminte au revenit în orașul de la malul mării pentru a participa la ediția din această primăvară a târgului TINIMTEX. Oamenii spun că ultimele luni au fost destul de dificile pentru ei, cu vânzări aproape inexistente. Ioan Tănase este de aproape 30 de ani administratorul unui atelier de haine bărbăteşti din Botoşani şi îşi pune toată speranţa în aceste târguri.

Ne străduim să repornim activitatea, d-asta și suntem aici. Aproape doi ani, da. A fost greu, am rezistat greu în perioada aceasta. Nu am dat oameni afară, ne-am păstrat tot personalul. Și acum trebuie să pornim activitatea. Altă șansă nu avem. Nici nu vreau să renunț. Firma mea e din ’94”, a declarat Ioan Tănase, producător

Cele mai multe variante de îmbrăcăminte le rămân însă doamnelor, care au de ales dintre sute de articole vestimentare.

Colecția de vară la îmbrăcăminte și încălțăminte îi așteaptă pe constănțeni la târg. Culorile vii, vesele, dar și materialele textile ușoare abundă aici.

Alţi producători în schimb au fost nevoiți să se reinventeze. Este exemplul unui atelier de croitorie din Paşcani, care s-a reorientat pe timpul pandemiei. Dacă în trecut expuneau mai mult rochii și ținute de seară, acum outfit-urile casual sunt cele mai fabricate.

Cumplit a fost. Foarte greu. Puțin ne-a salvat o producție de două luni de combinezoane. Dar ca să ne ținem angajații, ne-am luptat din răsputeri și sperăm din tot sufletul să se termine, pentru că în felul acesta nu putem continua”, a declarat Lidia Mătășel, producător.

La această ediție, doar trei dintre cele 40 de firme prezente la târg nu sunt producătoare. Organizatorii evenimentului spun că au rămas mai puțini producători de tricotaje și încălțăminte care au reușit să supraviețuiască perioada pandemiei.

Prețurile nu prea le știu că nu am întrebat, dar e cam mic. În ceilalți ani, era mult mai mare. Așa..ce să vă zic”, spune un constănțean.

Îi îndemn pe constănțeni să viziteze această expoziție și să cumpere atunci când au posibilitatea, pentru a mai echilibra oricum acea extraordinar de agravată situație a balanței comerciale. Noi importam cam mult și nu prea facem nimic pentru producătorii români”, a declarat Ion-Dănuţ Jugănaru, director general Camera de Comerț.

Târgul poate fi vizitat la hotelul Aurora, din stațiunea Mamaia, în fiecare zi până sâmbătă, la ora 19.00, iar duminică până la ora 16.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233