dobroge.tv

Live

La plimbare cu kite-ul: împătimiții sporturilor extreme au ieșit în larg ca să înfrunte marea

10 mai 2021
Publicitate

La malul mării vremea a fost ca în mijlocul verii. Nu vorbim de temperaturile ridicate din luna lui cuptor ci de zecile de tineri amatori de sporturi extreme care au luat cu asalt plajele estivale. Nu a fost soarele foarte puternic însă vântul a fost suficient cât să îi poarte pe valuri în largul mării.

Cei care au adrenalina în sânge n-au mai avut răbdare până la începerea sezonului şi au umplut plajele din nordul staţiunii Mamaia. Mai ales că au avut toate ingredientele necesare pentru o astfel de aventură: vânt bun, echipament profesionist, talent şi multă adrenalină.

Reporter: Acolo pe apă a mers bine?

Kiter: A mers, da. Perfect chiar. Este prima dată pe anul ăsta, sunt deja vreo 18 grade. E vremea perfectă pentru kiteboarding. Vântul e bun, Se putea și puțin mai tare, dar e ok.

E prima zi mai călduroasă. E și apa puțin mai caldă. Și afară s-a încălzit”, spune un kiter.

Kiterii și-au pregătit cu atenţie zmeiele. Nu de multe ori au şansa să prindă un vânt atât de prielnic. Aşa că atunci când pot profită din plin.

Kiter: În larg simți că plutești și te deconectezi de tot ce înseamnă mediu care te disturbă, cotidian.

Reporter: Cât ți-a luat să înveți?

Kiter: Nu se măsoară în ani, se măsoară în orele petrecute pe apă. 20 de ore ca să am controlul zmeului și a poziției pe placă, să-mi dau seama cum funcționează vântul și în ce condiții ar trebui să mă dau.

Un echipament de surf poate costa și câteva mii de euro. O placă ajunge la 200 de euro, un ham de pus pe corp 100 de euro iar un zmeu 400 de euro. Pentru costumul de neopren trebuie să mai scoateți din buzunar încă 100 de euro.

Nu e chiar atât de scump pe cât de crede. Și pare exclusivist dar nu e chiar atât. Școala clar și-o poate permite oricine și-apoi poți să închiriezi de la prieteni, poți să cumperi second hand echipamente. Deci, soluții sunt”, a declarat Ion Picu, instructor kiteboarding.

Pentru cei cu adevăraţi pasionaţi nimic nu mai contează atunci când se află pe mare. Senzaţiile pe care le trăiesc sunt atât de intense încât orice altceva este dat uitării.

Reporter: Ți-a fost frică vreodată?

Kiter: Da. Aproape de fiecare dată cânt încerc ceva noi. Cred că desore asta e vorba în sportul ăsta. Să-ți depășești niște limite, niște bariere.

Meteorologii au veşti bune şi pentru zilele următoare. Va fi din ce în ce mai cald iar briza mării se va face şi ea resimţită. Suficient de tare cât să îi atragă pe împătimiţii de sporturi extreme pe litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233