dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Sediul SPIT va fi mutat într-o clădire veche din oraș. Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, dar va fi reabilitat

07 mai 2021
Publicitate

500.000 de euro pe an - aceasta este suma pe care Serviciul de taxe şi impozite o plătește an de an, pe chirie. Acest lucru se va schimba însă după ce Sediul SPIT va fi mutat într-o clădire veche din oraș. Imobilul, care datează de peste un secol și care se află într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat. Proiectul a fost deja demarat, spre bucuria oamenilor care spun că era un adevărat pericol să treci pe lângă aceasta.

Pe strada Mercur, la numărul 10, uitat de timp, se ridică deasupra celorlalte clădiri edificiul vechi de peste un secol. Oamenii spun că imobilul este în stare avansată de degradare de multă vreme. Nu puține au fost cazurile în care au existat accidente.

Cei mai în vârstă își amintesc de vremurile în care impunătoarea clădire era locuită. Chiriașii au fost evacuați, iar în timp, un val de nepăsare s-a așternut peste impunătorul monument.

Autoritățile locale vor reabilita clădirea. Aici va funcționa Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța. În prezent, direcția plătește taxe exorbitante, se plâng autoritățile locale.

"Serviciul public de impozite şi taxe al municipiului Constanţa plăteşte la acest moment peste 500.000 de euro anual, contravaloarea chiriilor, unor persoane juridice de drept privat”, a declarat Stere Hira, director RAEDPP Constanța.

Proiectul a fost deja demarat. Clădirea este încadrată în clasa 1 de risc seismic, iar reabilitarea ei era absolut necesară.

"Acesta este și unul dintre motivele pentru care am reuşit să scoatem autorizaţia de construire în regim de urgenţă. Această clădire reprezintă un real pericol, anume este o clădire expertizată de risc seismic 1", a mai declarat directorul RAEDPP Constanța.

„Să prezinte garanție şi pentru cei care trec pe lângă ea, nu să se trezească cu o caramidă în cap”, a declarat un constănţean.

În total, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat are în administrarea sa 22 de clădiri de pe raza municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233