dobroge.tv

Live

Litoralul se pregătește să își primească turiștii: plajele au fost nivelate, șezlongurile montate, iar la hoteluri se fac ultimele pregătiri

29 aprilie 2021
Publicitate

Litoralul a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Nisipul plajelor a fost nivelat, s-au montat șezlongurile și umbreluțele, iar la hoteluri s-au pus la punct ultimele detalii. Dacă și vremea va fi frumoasă, hotelierii pot spera la o minivacanța cu câștiguri frumușele.

Plajă cu palmieri, muzică și beach baruri ca în Mediterană. Nu suntem pe un țărm exotic, ci în Mamaia.

În Mamaia au loc ultimele pregătiri înainte de minivacanța de sărbători. La terase și la magazine, pregătirile și amenajările sunt în toi pentru a-i primi pe turiști.

În aceste zile s-a lucrat intens în stațiuni. Pentru ca plaja să ofere momente de relaxare și odihnă, operatorii au integrat în peisajul natural elemente ce îl transformă într-un colț exotic.

Niște bărcuțe, că suntem la mare, nu poți să te plimbi cu telecabina pe malul mării. Deci, am păstrat o temă marină, am încercat să facem totul cât mai natural, să folosim materiale naturale: lemn, stuf, nu plastice și alți înlocuitori”, a declarat Irina Lazăr, operator de plajă.

Agitație a fost și la hoteluri. Cameristele șterg geamurile, dau cu aspiratorul, curăță mobilierul și pregătesc camerele. Pachetele, care mai de care mai atractive au fost lansate încă din iarnă, așadar unele unități de cazare se laudă cu un grad de ocupare care conform normelor sanitare este de maximum 70%.

Ne bucurăm să reîntâmpinăm clienții noștri în condiții de maximă siguranță sanitară. Am pregătit pachete de trei nopți, cu mic dejun inclus, la prețul de 1.200 de lei”, a declarat Claudiu Mascoveanu, manager hotel.

Majoritatea unităților de cazare sau restaurantelor de pe litoral dețin terase spațioase. În plus, vor fi deschise și unitățile de alimentație publică ce nu aparțin de hoteluri, astfel încât turiștii să aibă cât mai multe opțiuni.

Am mărit terasa, spațiul în aer liber va fi foarte mare. Oamenii sunt dornici să stea în aer liber. Am comandat bere, alcool, tot ce trebuie. Vom avea grijă ca oamenii să se simtă bine și în același timp, să nu sară calul, să înceapă să danseze”, a declarat Ion Picu, operator de plajă.

Aproximativ 35.000 de turiști vor veni pe litoral în minivacanța de Paște și 1 Mai. Aceștia vor avea voie să se distreze numai până la ora 22.00. Iar în noaptea de 1 spre 2 mai, deși circulația este permisă până la ora 05.00 dimineața, petrecerile în aer liber, stațiuni și pe plaje, sunt interzise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233