dobroge.tv

Live

Scăderea ratei de incidență a dus la creșterea profitului pentru operatorii economici din HoReCa

28 aprilie 2021
Publicitate

Scăderea ratei de incidență vine cu vești bune pentru cei din HoReCa. În localitățile din preajma municipiului Constanța, unde incidența a scăzut, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la capacitate de 30%. Vestea vine ca o binecuvântare pentru cei cu afaceri în domeniu, mai ales că vin sărbătorile, iar asta înseamnă profit garantat.

Vestea ieșirii din scenariul roșu a fost așteptată cu nerăbdare de operatorii economici. După luni de zile în care au funcționat doar sub formă de terase descoperite, indiferent de vreme, unitățile alimentare din județ s-ar putea redeschide și la interior. Nu același lucru se va întâmpla și în orașul Constanța.

La nivelul municipiului Constanța, restaurantele nu pot funcționa la interior. La nivelul județului Constanța, restaurantele pot funcționa la interior cu până la 30% din capacitatea pe care o au. Acestea sunt regulile”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Cei care au restaurante așteaptă cu nerăbdare ca acestea să funcționeze din nou. De cele mai multe ori, vremea nu a fost de partea lor, spun operatorii economici.

Ar fi fost bine să fie deschis la interior, ținând cont că și vremea este foarte urâtă afară”, a declarat Nicolae Chirvasitu, patron restaurant.

Mulți își pun toate bazele în minivacanță. De sărbători, oamenii vor vrea să iasă în oraș să se relaxeze, mai ales că alte distracții nu sunt posibile. Patronii spun că deja au luat toate măsurile și își așteaptă clienții.

Suntem bucuroși că s-au ridicat restricțiile într-un final. Așteptăm cu nerăbdare Paștele și 1 Mai. Sperăm să vină într-un număr cât mai mare”, a declarat Izabela Iordache, manager restaurant.

Sigur vor fi multe persoane pe litoral. Nu o să fie ca-n alți ani. Încă sunt persoane care nu sunt decise să se expună virusului. Dar, clar va fi mult mai bine decât în weekend-urile trecute. Vor fi foarte mulți turiști”, a declarat Nicu Lascu, patron restaurant.

Miercuri, incidența pe întreg județul a fost de 1,83 cazuri la mia de locuitori, în timp ce municipiul Constanța înregistrează o rată de 2,4.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233