Constănţeni, este nevoie de voi. Să-i arătăm Alinei că nu este singură şi că Nicolas merită o şansă la o viaţă normală: „Este mai puternic decât crede și mai iubit decât știe“
Copiii sunt o binecuvântare pentru părinţi, zâmbetul şi
veselia lor fac ca toate greutăţile să treacă mai uşor şi ei sunt cei care ne
dau puteri supranaturale şi ne fac să credem că putem muta munţii din loc.
Aşa începe şi povestea Alinei, care a fost binecuvântată cu doi copii minunaţi, o fetiţă şi un băieţel. După separarea de soţ, Alina a continuat să se îngrijească de comorile ei şi să-şi găsească puterea de a le face copilăria cât mai frumoasă. Din păcate, liniştea le-a fost umbrită vara trecută când băieţelul a primit un diagnostic crunt: autism. Alina s-a trezit că trebuie să lupte pentru copilul ei mai mult ca oricând, cu lipsa banilor, pentru a-I asigura lui Ragnar o viaţă cât mai normală, dar şi să ţină piept prejudecăţilor oamenilor, care se uită ciudat la micuţ şi-l marginalizează. Dar Alina nu s-a lăsat descurajată şi pentru copiii ei luptă în fiecare zi. Dar, ca să-i uşurăm măcar puţin lupta zilnică, Alina are nevoie de ajutor.
Rămasă singură cu cei doi copii, iar banii ducându-se majoritatea pe terapia lui Ragnar, oamenii cu suflet mare îi pot demonstra Alinei, în prag de sărbători, că suferinţa ei poate fi alinată.
Pentru toţi cei care vor să-i demonstreze Alinei că nu trebuie să ducă această luptă singură, a fost creată pagină de facebook "Împreună pentru Ragnar Nicolas ", unde oamenii pot afla informaţii despre Ragnar Nicolas. De asemenea, este afişat şi un număr de cont unde se pot face donaţii. Să nu uităm că ce înseamnă puţin pentru noi, pentru Ragnar Nicolas poate însemna un pas înainte spre o viaţă cât mai apropiată de normalitate.
“Savu Ragnar Nicolas este fiul nostru și este unul dintre copiii diagnosticați cu autism din România. Are o surioară mai mare și este iubit de întreaga familie.
Ajutăți-ne să îi oferim cele mai bune șanse de recuperare micuțului nostru Ragnar , să se poată integra în societate și să poată deveni un om mare cu o viață cât mai apropiată de normalitate . Vă mulțumim anticipat tuturor celor care ne vor sprijini pe acest drum !
Titular cont : Savu Ragnar Nicolas
Cont lei: RO70BACX0000002155661000
Cont euro: RO43BACX0000002155661001”
"Forțați de împrejurări, a trebuit să oprim terapia pentru că nu ne-am mai permis"
Alina a avut câteva bănuieli că ceva nu este în regulă cu
Ragnar Nicolas, dar, ca orice mamă, spera să se înşele. Dar diagnosticul a
venit vara trecută, iar de atunci a început o adevărată luptă cu greutăţile
financiare şi cu prejudecăţile oamenilor. Nimic nu este mai dureros pentru
Alina decât faptul că terapia copilului ei, şi totodată şansa micuţului la o
viaţă cât mai normală depind de o sumă de bani pe care nu o are. Alături de Ragnar a fost şi tatăl băieţelului, care este plecat la muncă în străinătate şi care a trimis bani, atât cât a reuşit, pentru terapia micuţului dar din păcate nevoile sunt prea mari. Banii se duc rapid pe mâncare, haine, chirie, utilităţi, terapie şi din păcate sunt prea puţini, iar necesităţile sunt mult prea multe.
“Niște bănuieli aveam, mergea pe vârfuri, flutura din mânuţe, dar având contact vizual și întorcându-se când îl strigam, nu ne-am îngrijorat foarte tare. Prin iunie 2020 l-am dus să îl vadă un psiholog să ne spună ce părere are care mi-a spus în primele trei minute, văzându-l cu ochi de profesionist, că are autism. Ne-am programat la dna doctor Lazăr în luna august , înțelesesem că este foarte bună în domeniu și am preferat să aștept fiind sigură că ceea ce îmi spune este adevărat. Ne-a confirmat într-adevăr că are autism, am început din luna spetembrie terapia făcând până la 4 ore pe săptămâna. Forțați de împrejurări a trebuit să oprim terapia pentru că nu ne-am mai permis. Certificatul de persoană cu dizabilități a venit în noiembrie 2020, iar banii au început să vină din luna ianuarie 2021.
Am reînceput terapia cu aceeași doamnă doctor, dar nu am mai avut loc de 4 sau mai multe ore. Şi în prezent face doar 2 ore pe săptămână, fiecare oră costând 80 de lei. Și face câte 2 ore pe zi la centrul SUITĂ, de luni până vineri o oră de integrare senzorială care costă 60 de lei și o oră de ABA care costă 50 de lei. Pe săptămână, costul total al terapiilor însumează 710 lei. Am vrut să măresc numărul orelor la centru, dar în weekend-ul acesta tatăl băiețelului m-a anunțat că o perioadă nu o să mai poată trimite bani, aşa că sunt nevoită să mai aştept”, povesteşte Alina.
"A vrut săraca un laptop și o bicicletă, nu am reușit până acum"
Cum majoritatea banilor se duc pe terapia micuţului, nu prea mai rămân şi pentru jucării. Fetiţa de 11 ani şi-a dorit o bicicletă sau un laptop, dar Alina nu poate să le cumpere pentru că nu-şi permite. Doar un suflet de mamă ştie cât de dureros este să-i refuzi copilului tău un lucru pe care şi-l doreşte doar pentru că nu sunt posibilităţi:
“Sunt mulțumită de progrese și eu și terapeuții care
lucrează cu el, este foarte cuminte și ascultător. Poartă în continuare
pampers, în vară face 5 ani. Venitul nostru constă în banii care vin de la stat
pentru el și pentru mine și pensia alimentară a fetei. Practic, toți banii merg
către terapie și chirie... Mai am o fetiță de 11 ani, iarăși a mers foarte greu
cu școala online, a vrut săraca un laptop și o bicicletă, nu am reușit până
acum, sper că până la toamnă...., avea o trotinetă și îl plimba și pe Ragnar pentru
că se bucura foarte tare, dar s-a stricat”.
"Este un luptător mic, este mai puternic decât crede și mai iubit decât știe..."
Diagnosticul lui Ragnar nu a speriat-o pe Alina, ci a întărit-o şi mai mult. Este pregătită să lupte cu toate armele pentru copiii săi. Haideţi să-i punem noi armele în mână pentru ca această luptă cu greutăţile vieţii să fie mai uşoară.
“Pe mine nu m-a dărâmat , nu mă sperie diagnosticul, am înțeles care e problema, caut soluții să pot să-i pun la dispoziție tot ce are nevoie să se recupereze, în rest, ține de el și de capacitatea lui de dezvoltare în a acumula informații... Nu e ușor, dar asta e situația, cred în el, e un luptător mic, este mai puternic decât crede și mai iubit decât știe... Merge cu plăcere la terapie, i-a îndrăgit imediat pe cei care se ocupă de el și ei pe el. Cred că o să fie mai bine, cu pași mici dar siguri o să se recupereze, atât cât poate... Sinceră să fiu , atitudinea oamenilor mă deranjează, se uită ciudat la el pentru că merge pe vârfuri , altceva care să spună că ar avea o problema nu are, vizibil vorbind, dar am învățat să nu îmi pese prea tare... Mi-aș dori să aibă prieteni sau să se joace cu mingea, mi-aș dori să devină un mare fotbalist și toată lumea să-i știe numele... Până una altă se descalță singur, asta a învățat după o săptămână de terapie, deci...nu mă tem... Financiar este foarte greu pentru că nu îmi permit să îl duc la terapii atât cât aș vrea și el ar vrea mai mult de atât, vine mereu bucuros la centru și pleacă zâmbind. E lipit de ușă până-i vine rândul să intre. E un băiețel extraordinar și merită să aibă o armată în spate care să îl sprijine Din păcate, sunt doar câțiva oameni”, îşi încheie Alina povestea.