dobroge.tv

Live

Carnea de miel, mai scumpă anul acesta: peste 300 de lei vor fi nevoiți să scoată din buzunar constănțenii care vor să aibă pe masă preparate specifice

26 aprilie 2021
Publicitate

Avem miel în piețe, dar va trebui să scoatem mai mulți bani din buzunare. 32 de lei, atât costă un kilogram de carne anul acesta. Scump, spun unii dintre constănțeni care au venit la cumpărături. Mai sunt câteva zile până la Paște, iar oamenii nu vor să le lipsească nimic de pe masa de sărbătoare. De cealaltă parte, producătorii se plâng că nu prea au vânzare.

În Piața Griviței a fost forfotă încă de dimineață. Constănțenii au venit să se aprovizioneze cu carne de miel pentru masa de Paște.

Unii dintre ei nu concep sărbătorile pascale fără tradiționala friptură de miel, așa că nu au stat pe gânduri și au scos din buzunar câteva sute de lei pentru a cumpăra carnea mult dorită.

Constănțean: Un miel am luat.

Reporter: Unul întreg?

Constănțean: Da.

Reporter: Cum vi se par prețurile anul ăsta?

Constănțean: La seceta care a fost..

Nu toți constănțenii au plecat însă cu un miel întreg acasă. Cei mai mulți s-au rezumat la câteva kilograme. Prețul este prea mare, spun aceștia.

E prea scumpă. Dacă iau, iau două-trei kilograme, nici nu poți mai mult. Dacă e să iei un miel, dai trei-patru milioane, nu? Am venit să văd prețurile, dar prea exagerat. Vine lumea, se uită și pleacă”, spune un constănțean.

Seceta, dar și criza sanitară în care ne aflăm sunt doar câteva dintre motivele care au determinat creșterea prețurilor. Producătorii sunt nemulțumiți de modul în care au mers vânzările până acum.

Momentan au mers destul de prost. Lumea nu prea vine, probabil și din cauza pandemiei. Sperăm să fie mai bine. Oamenii se plâng, dar nu știu câtă muncă este. Anul trecut a fost secetă, mâncare nu a fost, am ieșit greu cu animalele din iarnă”, a declarat Elis Negreanu, producător.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor supraveghează în permanență vânzarea și vine cu câteva recomandări.

Să achiziționeze doar din spații și unități care știu că sunt supuse controlului sanitar-veterinar, pentru că în acest mod de asigură garanția siguranței alimentare. Atunci prevenim posibile situații și toxiinfecții alimentare care ar putea avea loc”, a declarat Irina Topoleanu, purtător de cuvânt DSVSA Constanța

În piețele agroalimentare din oraș se va comercializa carne de miel zilnic, până sâmbătă pe 1 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233