dobroge.tv

Live

CONSTĂNȚEANCĂ VICECAMPIOANĂ NAȚIONALĂ

La doar 12 ani, Maria, elevă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” a pus Constanța pe harta internațională a șahului

23 aprilie 2021
Publicitate

Vicecampioană națională la șah, la 12 ani. Este povestea unei eleve din Constanța, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Copila reușește să îmbine cu succes pasiunea care i-a adus numeroase trofee cu școala. Micuța șahistă este și o elevă extrem de silitoare, spun profesorii ei.

Pionul, nebunul și regele prind viață în mâinile Mariei. Fata de 12 ani este vicecampioană națională la șah. Copila a jucat la categorii mai mari de vârstă, unde a obținut premii și trofee.

În anul 2016, la Campionatul Național de fete opt ani am luat locul trei la dezlegări, adică la diagramă”, a declarat Maria Criveanu, vicecampioană șah.

La concursul școlilor generale, unde a luat locul doi într-o competiție cu fete. Ea era anul trecut clasa a V-a, cu fete care erau în clasa a VIII-a”, a declarat Gheorghe Moraru, profesor.

Cu modestie și plină de emoție, fetița vorbește despre sportul minții. Este nevoie de multă disciplină și dăruire. Pasiunea pentru tabla cu 64 de pătrăţele o are de când era foarte mică.

Eram la grădiniță și a venit o doamnă care a spus de un club de șah și m-am gândit și eu să particip”, a mai declarat Maria Criveanu, vicecampioană șah.

Părinții și profesorii sunt mândri de ea. Nu numai datorită rezultatelor deosebite la șah, ci și grație situației ei școlare.

Șahul, școala, le îmbină armonios. Încearcă să nu-și neglijeze nici temele”, a declarat Mihaela Criveanu, mama Mariei.

Titlul de vicecampioană a venit după multe alte medalii obţinute. Nici pandemia, care ne-a afectat pe toți, nu a oprit-o pe Maria să participe la competiții și să se antreneze.

În momentul în care mergem la anumite competiții, de un anumit nivel, și pregătirea trebuie să fie pe măsură. Ore, studiu, zilnic, zilnic lucrând, ajunge la anumite performanțe”, a mai declarat Mihaela Criveanu, mama Mariei.

Viitorul îi rezervă multe surprize Mariei. Fata este în clasa a 6-a și încă nu știe ce cale va urma. Un lucru este însă cert: nu va renunța niciodată la pasiunea ei pentru sportul minții.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233