dobroge.tv

Live

Purtarea măştii pe plajă de 1 Mai a stârnit controverse: turiştii şi operatorii economici de pe litoral susţin că această variantă este absurdă

22 aprilie 2021
Publicitate

Românii care vor să petreacă 1 Mai pe litoral, ar putea fi obligaţi să poarte masca de protecţie pe plajă! Această variantă nu este privită cu ochi buni nici de turişti şi nici de unii operatori economici. Există discuţii la nivel înalt ca obligativitatea purtării măştii să fie eliminată abia de la 1 iunie.

Purtarea măştii de 1 mai pe plajă a stârnit controverse. Unii turiști, care au venit la mare în această perioadă, susțin că această decizie nu este una deloc bună.

Turist: O porcărie.

Reporter: De ce?

Turist: Din cauză că în aer liber, virusul nu are cum să vină la tine.

Nici constănțenii nu sunt de acord cu purtarea măștii pe plajă.

Nu o să port. Din moment ce se poartă prin supermarket-uri și în mall-uri, în aer liber eu zic că nu e ok”, spune un constănțean.

Pe de altă parte, există însă şi persoane care nu se arată deranjate de această măsură.

Ne vom conforma. Ce putem să facem?”, spune o constănțeancă.

Contrariaţi de această propunere sunt şi patronii teraselor de la malul mării.

Este un fel de banc sau ceva. N-aș putea să îmi dau seama cum ai putea să stai cu masca pe plajă. Vă dați seama cum arată după ce pleacă de pe plajă, este amuzant. Probabil că este o scăpare în momentul de față și până va începe sezonul se vor remedia puțin aceste lucruri”, a declarat George Țicu, manager terasă plajă.

În plus, şi cluburile vor fi închise pe litoral de 1 Mai. Chiar şi aşa, operatorii economici de pe litoral sunt optimişti şi spun că indiferent de măsurile impuse de autorităţi în acest sezon estival turiştii vor veni în număr mare.

Vor veni nu în număr mare, cum au fost în alți ani, dar oarecum, cât de cât, după perioada asta în care s-a stat numai în casă, lumea e dornică să mai evadeze, să mai ia o gură de aer, chiar și cu mască”, a declarat Jean Sasu, patron club.

Suntem convinși că nu va fi nevoie să se poarte mască pe plajă”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare Asociația RESTO.

Autoritățile județene cred că această măsură nu ar putea fi aplicabilă.

După cum știți, s-a constituit un grup interministerial, analizează în permanență toate datele și, la momentul oportun, vor prezenta măsurile. Cred că vor fi niște măsuri realiste, care vor ține cont și de ceea ce urmează de fapt”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, la data de 21 aprilie 2021, la emisiunea Realitatea Locală.

Se poartă acum discuţii la nivel înalt ca obligativitatea purtării măştii să fie eliminată abia de la 1 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233