dobroge.tv

Live

Până la 1 iulie, oamenii vor avea accesul liber la plajele din zona centrală și de Nord a stațiunii Mamaia

22 aprilie 2021
Publicitate

Amenajarea plajelor pentru sezonul estival se lasă așteptată, însă asta nu înseamnă că oamenii nu se vor putea bucura de soare. Autoritățile spun că deși anumite plaje nu vor fi gata, turiștii nu vor fi opriți să iasă în zonele cu nisip. Cei care administrează plajele spun că asta ar aduce pierderi și mai mari. După pagubele cauzate de pandemie, o lună de vară fără sectoare amenajate ar reprezenta un adevărat dezastru.

Șezlonguri, baldachine și terase elegante pe nisip - vor apărea pe plajele din Mamaia abia după data de 1 iulie. Până atunci, oamenii vor putea să vină cu prosopul în zonele de lux ale stațiunii, acolo unde nu se lucrează pentru înnisipare. Chiar dacă nu vor avea sectoarele amenajate, iubitorii de mare și de soare pot folosi porțiunile de nisip înainte ca acestea să fie predate operatorilor.

Accesul cetățenilor pe plajă este liber. Acum că cineva dorește să vină cu un cearșaf, o altă persoană dorește să vină cu o umbrelă sau cu un scăunel, este dreptul lor din acest punct de vedere”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, la 21 aprilie 2021, în cadrul emisiunii Realitatea Locală.

Cei care administrează sectoarele de plajă sunt însă revoltați. Oamenii sunt dornici să vină la mare și să beneficieze de toate condițiile, iar o lună de vară fără amenajări înseamnă pagube majore.

Vom pierde undeva la 30% din încasări pentru luna iunie, pentru că nu sunt doar încasările produse de plajă efectiv care vor dispărea, automat ne mai fiind plaja amenajată, numărul de turiști va fi mai mic”, a declarat George Țicu, administrator plajă.

Oamenii sunt deja cu gândul la vacanță și îi sună pe operatori. Aceștia spun că turiștii sunt dezamăgiți când află că se vor putea bucura de plaje amenajate abia după data de 1 iulie.

Toată lumea așteaptă vara, toată lumea așteaptă soarele. Plajele erau destul de pline de la începutul lunii iunie. Pierderile sunt destul de consistente, undeva până la 40% din încasări”, a declarat Jean Sasu, administrator plajă.

Îngrijorați sunt și cei care dețin plaje private. Aceștia se tem că turiștii care vor veni la mare înainte de 1 iunie nu vor avea unde să se relaxeze în cazul în care temperaturile o vor permite.

Mulți oameni aleg plajele din Mamaia Nord tocmai pentru serviciile complete de care se bucură atunci când vin pe litoral. Și agenții de turism spun că plajele neamenajate îi fac pe turiști să se gândească de două ori atunci când cumpără pachete pe litoral, în lunile mai și iunie.

La începutul lunii iunie, rezervările au scăzut în zona aceasta, a stațiunii Mamaia. Vedem acest lucru din ceea ce ne întreabă turiștii. Sunt foarte interesați care vor fi serviciile incluse”, a declarat Ștefan Necula, reprezentant agenție de turism.

Proiectul de înnisipare este finanțat de Uniunea Europeană. Plajele din Mamaia au acum aproximativ 150 de metri lățime, dar există și unele sectoare unde acestea depășesc 300 de metri lățime.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233