Delta Dunării se pregătește să primească turiștii care doresc să-și petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște în mijlocul naturii
Sărbători pascale, departe de lume, într-o oază de liniște. Delta Dunării se pregătește să primească turști în minivacanța de Paște si 1 mai. După mai bine de un an de pandemie, o parte din pensiuni se laudă cu un grad de ocupare de sută la sută. Mai mult, unii patroni cer adeverință de vaccinare sau oferă posibilitatea testării direct la unitatea de cazare.
Delta Dunării este una dintre destinațiile preferate de români. Turiștii care au ales să petreacă minivacanța de Paște și 1 Mai aici și au făcut rezervări cu mult timp înainte.
„Cu greu mai găsești locuri, ceea ce este un lucru bun pentru sezonul care urmează să înceapă. Îi atragem prin turele de canoe, hidrobiciclete. Sunt zone superbe care pot fi vizitate în perioada următoare”, a declarat Cătălin Țibuleac, președinte AMDTDD.
Pachetele oferite de patroni includ numeroase activități pentru ca timpul petrecut în Deltă să fie unul memorabil.
„Avem o ofertă generoasă, care îmbină atât elemente deltaice, cât și elemente specifice Paștelui, acestei sărbători. Pachetele sunt de trei și patru zile, cu masa de Paște specifică, cu mesele noastre de pește”, a declarat Ileana Vasiliev, proprietar pensiune.
„Toate serviciile aferente incluse. Transferul cu barca, excursie pe lacuri, transfer dacă turiștii doresc să meargă la slujba de Înviere”, a declarat Dan Ghinescu, proprietar pensiune.
Tarifele la cazare pentru această perioadă variază între 800 și 2.000 de lei, în funcție de clasificarea pensiunilor și a serviciilor oferite.
„Avem 21 de camere și la acest moment sunt peste trei sferturi dintre ele rezervate. Un pachet turistic, în valoare de 1.100 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare”, a mai declarat Dan Ghinescu, proprietar pensiune.
„Pentru un pachet de trei zile este în jur de 1.400 de lei de persoană”, a mai declarat Ileana Vasiliev, proprietar pensiune.
În unele unități de cazare turiștii vor avea nevoie de adeverință de vaccinare sau o dovadă medicală că au trecut prin boală.
„Am plecat de la premisa că lumea vrea să se simtă în siguranță. Și atunci am spus așa: Dacă sunteți vaccinați, minunat, arătați-ne o dovadă. Dacă aveți anticorpi minunat, arătați-ne o dovadă. Dacă nu, avem aici teste rapide, neinvazive, îi rugăm pe toți să se testeze. Dacă se poate, înainte, dacă nu, la sosire”, a declarat Dragoș Atanasiu, fost președinte ANAT.
În Delta Dunării a ajuns și cunoscutul jurnalist britanic Charlie Otley cel care a realizat documentarul Wild Carpathia. Acesta va face unul similar și despre Delta Dunării.
„Cred că are un ecosistem unic în toată lumea. Am început să filmăm în jurul Crăciunului, atunci când era zăpadă. Și asta pentru că vrem să arătăm Delta așa cum este ea în fiecare sezon”, a declarat Charlie Otley, jurnalist britanic.
A rămas impresionat de Deltă, pe care a numit-o și Amazonul Europei.
„Românii ar trebui să redescopere zone ale țării pe care nu le-au văzut sau nu le-au mai văzut de mult. Cred că este foarte important să vină în locuri ca acestea pentru că industria turismului a avut de suferit în România, iar noi trebuie să o sprijinim”, a mai declarat Charlie Otley, jurnalist britanic.
Patronii de hoteluri și pensiuni caută acum soluții pentru a extinde sezonul de la patru-cinci luni la nouă-10 luni. Se gândesc să introducă centre SPA, cinematograf și o bibliotecă pentru ca turiștii să aibă activități și atunci când nu este soare afară.