dobroge.tv

Live

CONSTANȚA, UN ORAȘ MAI VERDE

Constănțenii și autoritățile au plantat astăzi mai multe soiuri de arbori și arbuști în Parcul Tăbăcărie și pe taluzul de la plaja Modern

16 aprilie 2021
Publicitate

Parcul Tăbăcăriei este mai bogat cu 100 de arbuști și copaci. Constănțenii și autoritățile au plantat astăzi mai multe soiuri. Scopul acțiunii a fost de a marca „Vinerea Verde”. Alte câteva sute de plante au fost plantate și pe taluzul de la plaja Modern.

Constanța duce lipsă de spații verzi. Asta nu e un secret”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Aproximativ 250 de mesteceni, sorbi, corcoduși decorativi, arbori de ambră și lalea au fost vineri plantați în două locații cheie din orașul Constanța. Parcul Tăbăcăriei se poate mândri de acum cu încă 100 de mesteceni.

Cred că trebuie să facem cu toții un efort și începând cu mine, să arătăm că ne pasă de asta. Și Constanța trebuie să redevină verde, cum era pe timpul când eram eu copil. Cu multe spații verzi și cu mulți copaci”, a mai declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Am vrut să tragem un semnal de alarmă pentru municipiul Constanța, care duce lipsă de spații verzi. Fiecare cetățean poate să facă câte ceva. Să planteze un pom”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef Garda de Mediu Constanța.

Pomii au fost oferiți de către un tânăr constănțean care iubește natura. Eugen a ținut să transmită și un mesaj pentru locuitorii orașului de la malul mării.

Pentru un oraș verde și să fie totul frumos și curat. Ne-am mobilizat și noi cât am putut. Să păstreze curățenia în jurul blocului, în jurul casei. Am văzut tot felul de afirmații că nu a făcut ală, ca nu a făcut ăla. În primul rând să dea un exemplu ei ca oameni, ca locuitori”, a declarat Eugen Băruș, administrator firmă.

Constănțenii spun că acțiunea este binevenită, mai ales că în oraș sunt tot mai puține spații verzi.

Cum să nu, dar unde nu e nevoie?”, spune un constănțean.

O idee foarte bună, da”, spune o constănțeancă.

Orice acțiune e bine venită și sănătoasă pentru populație. E normal că este de dorit. Acum toată treaba e să și întreținem”, spune un constănțean.

Arbuști și copaci au fost plantați și pe taluzul de la plaja Modern. Acțiunea a fost organizată de Garda Națională de Mediu, Comisariatul Judeţean Constanța şi Primăria municipiului pentru a marca „Vinerea Verde”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233