dobroge.tv

Live

Copiii mai mici de trei ani ar putea fi scoși de la întreținere: este o modificare a Legii Asociației de proprietari, adoptată de Senat

15 aprilie 2021
Publicitate

Copiii sub trei ani ar putea fi scoși de la întreținere. Așadar, părinții a peste 10.000 de micuți ar putea scuti niște bani atunci când vine vorba de plata facturilor. Hotărârea modificării Legii Asociațiilor de proprietari a fost adoptată în plen, de Senat și urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, care este for decizional.

Corina locuiește la bloc de-o viață. Acum câțiva ani a venit pe lume fiica ei. Pentru că este încă mică, nu poate face multe lucruri singură. Femeia crede că este absurd să plătească pentru fetiță întreținerea, însă s-a conformat.

Sunt numai familii tinere, cu copii mici. Ar fi frumos să ne ajute în sensul ăsta”, spune Corina.

Peste 10.000 de copii cu vârstă de până în trei ani locuiesc în prezent în municipiul Constanța. Cei de la bloc ar putea fi scoși de la întreținere, conform unui proiect.

Părinții sunt încântați de această modificare adusă legii. Viața la bloc este și așa costisitoare, iar scutirea unor bani este mereu binevenită.

Nu cred că ei consumă extraordinar de mult într-o casă și o să vedem ce o să fie”, spune un constănțean.

Cheltuielile alocate copiilor mai mici de trei ani pentru întreținerea blocului ar putea fi folosite de părinți pentru costurile creșterii acestora, crede Florin Roman, inițiatorul proiectului.

Am motivat că acești copii, acești micuți oricum nu pot folosi nici ascensorul și nici să aprindă sau să stingă lumina pe casa scării pentru că sunt prea micuți pentru a face lucrurile acestea fără ajutorul părinților. Și în ideea asta am propus scutirea lor de la plată”, a declarat Florin Roman, deputat.

În prezent, potrivit legii, achitarea întreținerii pentru copiii mai mici de 3 ani ține de decizia fiecărei asociații de proprietări în parte.

Varianta inițială era prevederea că Asociațiile de proprietari pot acorda această facilitate. Unii au dat, alții n-au dat, au apărut discuții”, a mai declarat Florin Roman, deputat.

Modificarea legii asociațiilor de proprietari a tercut de senat cu 134 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă" și urmează să fie dezbătută în camera deputaților, care este for decizional.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233