dobroge.tv

Live

PROIECT FINANȚAT DIN FONDURI EUROPENE

Pe podul dintre Năvodari şi Corbu au început lucrările de amenajare a pistelor pentru bicicliști

13 aprilie 2021
Publicitate

Piste pentru bicicliști pe drumul dintre Năvodari şi Corbu. O parte din Drumul Județean care leagă cele două localități a fost reabilitat, iar pe margine au început și lucrările pentru amenajarea pistelor. Şoferii însă spun că, deşi recent reparat, drumul încă mai are nevoie de îmbunătăţiri, iar pistele nu reprezintă o prioritate.

Drumul dintre localităţile Corbu şi Năvodari va putea fi parcurs pe viitor și pe bicicletă în condiții de maximă securitate. Cel puțin asta este promisiunea autorităților care au elaborat proiectul de reabilitare a drumului județean 226. Până atunci însă, șoseaua continuă să le dea mari bătăi de cap conducătorilor auto, care sunt nevoiți să facă zi de zi slalom printre gropile din asfalt.

Nu i-aș sfătui să meargă nici cu mașina, nici cu bicicleta. E vai și amar”, spune un localnic.

O parte din drum a fost reabilitată. Pe margine, au fost amenajate pistele pentru bicicliști. Acestea însă se termină acolo unde începe porţiunea de drum cu probleme.

Unde se termină pistele de bicicliști încep și problemele. Cei care vor trece cu bicicletele vor fi nevoiți să facă slalom printre craterele din asfalt de pe Drumul Județean 226.

Oamenii cred că este o idee bună că vor avea piste moderne, însă ei cred că prioritară este repararea drumului cu probleme.

Mi-am rupt de atâtea ori cauciucuri, jante. Nu se rezolvă nimic, de ani de zile aceeași problemă”, spune un șofer.

Bine că au remediat-o. Porțiunea de aici până la pod. Podul este jalnic”, spune un localnic.

Anul trecut au început lucrările de reabilitare ale Drumului Județean 226. Acestea fac parte dintr-un amplu proiect a cărui valoare depăşeşte patru milioane de euro.

Proiect care presupune totodată, reabilitarea și modernizarea drumului spre Corbu și Platforma Industrială Midia Năvodari, precum și amplasarea a 36 de stații moderne. Este reabilitat drumul cuprins între sectorul Pod Ecluză - Pod Corbu și pistele de bicicliști automat sunt paralele cu acest drum reabilitat”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Investiția aparţine Primăriei Năvodari și este finanțată din fonduri europene. Ea face parte din proiectul de modernizare a drumului spre Corbu și platforma industrială Midia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233