dobroge.tv

Live

VEȘNICA PROBLEMĂ A ORAȘULUI

Vandalismul, de neoprit în Constanța: în diferite zone din oraș mobilierul urban a fost rupt, panourile fonice au fost distruse, iar pereții, desenați

08 aprilie 2021
Publicitate

Vandalismul este un fenomen pe care autoritățile constănțene nu au cum să îl țină în frâu. Asta ar fi o primă concluzie după o plimbare prin câteva zone ale orașului. În timp ce municipalitatea a început un amplu proces de igienizare, diverși indivizi distrug mobilierul urban, rup panourile fonice și strică ce le ies în cale. Polițiștii locali au diverse acțiuni, însă în zadar.

Vechile obiceiuri nu se uită niciodată! Se aplică și în municipiul Constanța unde în fiecare zi întâlnim în drumul nostru obiecte de iluminat smulse din rădăcini sau bănci și coșuri de gunoi scoase din pământ. Pe pereții blocurilor, magazinelor sau garduri se regăsesc diverse mesaje ale celor mai nonconformiști artiști din oraș.

E deplorabil”, spune un constănțean

Facem și bune, facem și rele dar mai mult rele”, spune o constănțeancă.

Coșurile de gunoi zac întinse pe pământ, iar băncile sunt în unele zone imposibil de utilizat. Doar porumbeii își mai găsesc adăpost în ele. Este imaginea dezolantă pe care o întâlnim peste tot în municipiu. Astfel de comportamente agresive se dezvoltă încă de la vârste fragede, spun psihologii. În plus copiii sunt de departe cei mai vulnerabili în fața influențelor negative.

Elevă: Mai ales la scoală fiindcă toți copiii de la școală mai răstoarnă bănci, mai fac și toată lumea încearcă să le zică.

Reporter: Așadar, din școala începe acest obicei?

Elevă: Da, din școală.

Încercăm să îi educăm, să țină hârtiuța în, să o arunce la coș”, spune o constănțeancă.

Ne mutăm în zonele recent modernizate de municipalitate. Deși a fost reabilitat de curând, podul de la butelii a ajuns din nou pradă vandalismului.

De agresivitatea oamenilor nu au scăpat nici panourile fonice de pe Podul de la Butelii care în aproximativ doi ani au fost scoase din ramă și mâzgălite.

Este un fenomen pe care autoritățile locale, împreună cu oamenii legii și alte ONG-uri de profil au făcut eforturi mari să îl stopeze.

Sunt sancțiuni acordate, numai că trebuie să avem șansa, să spunem, de a-i prinde în flagrant, când desfășoară aceste acte. Altfel, nu îi putem găsi. Zonele mai puțin circulate, mai puțin în văzul lumii, sunt cele mai afectate”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Cei care sunt prinși în timp ce distrug obiecte de pe domeniul public sunt aspru sancționați de oamenii legii. Amenzile sunt cuprinse între 800 și 1.400 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233