dobroge.tv

Live

Constănțenii își creează un adevărat colț de rai în fața blocului: una dintre cele mai frumoase grădini din oraș este în zona Tomis Nord

06 aprilie 2021
Publicitate

Dragostea pentru natură și implicarea au făcut din unele zone ale orașului un adevărat colț de rai. Nu sunt la fel de norocoși ca cei care locuiesc la casă, însă constănțenii de la bloc s-au gospodărit și în timpul curățeniei de primăvară au adus culoare chiar în fața scării. Cireșii înfloriți, lalelele și decorațiunile sunt o reală sursă de inspirație.

În primăvară am pus cartofi, am pus câțiva bulbi de zambile pe carele-am primit și eu de 8 martie”, spune o constănțeancă.

Flori de primăvară, gutui, cireși și vișini... sunt doar câteva din răsadurile pe care le găsim în grădinile blocurilor din orașul de la malul mării. Din cauza restricțiilor de mișcare, constănțenii și-au creat un colț de rai chiar în fața scării.

Reporter: Ce plantați acum?

Constantin Crișu: Năsturei, așa am văzut că se cheamă în piață.

Reporter: Asta faceți în fiecare primăvară, înfrumusețați grădina?

Constantin Crișu: Da și toată vara. Mă împrumut la vecina cu niște apă, îi plătesc că eu stau pe partea cealaltă și mai plantez. Acum am pus în beci niște răsaduri de flori și le las să crească, apoi le scot aici să aibă soare.

Constantin Crișu este administrator de bloc de mai bine de 20 de ani. De când a ieșit la pensie, atenția lui a căzut asupra grădinăritului.

Mă ocup de ea în timpul liber, și așa ce să faci? Mai am două nepoțele, am grijă de ele și trece timpul altfel, să nu ne plictisim”, a declarat Constantin Crișu, administrator bloc.

În fiecare an vine cu o idee nouă pentru amenajarea grădiniței. Pe lângă diversitatea florală, acesta a creat și adevărate opere de artă. Inspirat de artiștii anilor 2000, pensionarul a construit ghivece în forme bizare, din ciment.

Se spune că românii sunt inventivi, iar asta o demonstrează și constănțenii, locuitori ai blocurilor din orașul de la malul mării. Aceștia și-au improvizat în curțile din fața blocurilor mai multe ornamente, printre care și ghivece în formă de încălțăminte.

Din prosop băgat în ciment cu apă și apoi îi dai o formă”, a declarat Constantin Crișu, administrator bloc.

O adevărată oază de relaxare cu fântâni din lemn sau pietre de râu, pitici din ceramică și cauciucuri vopsite în culorile curcubeului. Această imagine surprinde pe oricine pășește pe aleile înguste dintre blocuri.

Suntem și vârstnici. Unde să te duci ca să te mai recreezi un pic? Și fără să superi pe nimeni”, spune o constănțeancă.

Avem o grădiniță foarte frumoasă unde vecina de jos a făcut mai multe fântânițe și aranjamente. Ar trebui să avem și noi un loc unde să luăm aer curat și unde să nu fie mizerie. Și ar trebui cât mai mult întreținut”, spune o altă constănțeancă.

Lucrurile frumoase nu sunt ocolite nici de ochii vigilenți ai celor care vor să ia acasă cu ei întregul tablou. Oamenii se plâng de faptul că nu de puține ori s-au trezit cu florile smulse din pământ.

Era grădina plină. O frumusețe, degeaba. Mi-au furat un mănunchi de zambile”, spune o constănțeancă.

Grija pentru spațiile verzi din municipiu și a grădinițelor din preajma blocurilor aparține atât autorităților locale, cât și constănțenilor. Vandalizarea acestora este sancționată de oamenii legii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233