dobroge.tv

Live

Trotinetele electrice, lăsate de constănțeni la voia întâmplării: pe spațiile verzi, în intersecții, în dreptul trecerilor de pietoni sau în stațiile de autobuz

06 aprilie 2021
Publicitate

Un nou sezon, noi episoade de nepăsare. De când vremea s-a îmbunătățit, au reapărut trotinetele electrice în oraș, dar și problemele. Unii constănțeni aleg să abandoneze aceste vehicule la întâmplare. Le găsim peste tot: fie pe spațiile verzi sau în stațiile de autobuz, fie pe locurile de parcare sau în gardul viu. Cei care le lasă pe unde apucă riscă să fie sancționați, potrivit unui regulament al municipalității. Chiar și așa, până în acest moment nu a fost aplicată nicio amendă.

Este aproape imposibil să nu vezi trotinete la fiecare colț de stradă. Pe trotuare, în stațiile de autobuz și chiar pe spațiile verzi. Proptite în gardurile vii, trântite la pământ și sprijinite de pubelele de gunoi. Neglijate într-un cuvânt.

Ca utilitate, ele sunt bune. Dar problema e că sunt lăsate pe spațiul verde, că sunt trântite, uitați cum sunt astea, ține de educația omului”, spune un constănțean.

Constănțenii sunt revoltați de ce se întâmplă. Li se pare anormal cum pot unii oameni să închirieze un bun, să se folosească de el, ca mai apoi să îl abandoneze la întâmplare.

Tineretul le ia și le aruncă pe unde le vine. Merg cu ele și le lasă pe unde nu îți trece prin minte”, spune un constănțean.

Spre exemplu, o trotinetă ar fi trebuit lăsată la minimum 25 de metri de stația de autobuz. Desigur că și abandonarea ei pe spațiul verde este strict interzisă.

O măsură potrivită ar fi amenda. Constănțenii sunt de părere că doar așa s-ar mai civiliza cei iresponsabili.

Educația în momentul de față se face prin constrângere. Amenda este o constrângere. Îi dai avertisment, nu înțelege nimic”, spune un constănțean.

Deși există numeroase cazuri în care acest mijloc de transport alternativ a fost abandonat în locuri nepermise, de la începutul anului nu a fost sancționat nimeni.

Înțelegerea cu operatorul acestui serviciu este ca în maximum 180 de minute de la detectarea poziției neconforme a unei trotinete, să corecteze situația. Până acum, nu fost cazuri în care să nu se respecte această prevedere, adică toate acele trotinete lăsate în locuri necorespunzătoare, au fost repoziționate corect de către operatorul economic”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa.

Cu alte cuvinte, responsabilitatea cade pe operatorii care furnizează acest serviciu. Singurul mod prin care utilizatorii pot fi sancționați este atunci când sunt surprinși de organele de poliție în timp ce lasă trotineta în loc interzis. Ceea ce este cam dificil, având în vedere că în municipiu este la datorie un polițist local la 4.000 de constănțeni. Pentru acest fapt, amenda este între 200 și 400 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233