dobroge.tv

Live

Vacanța prelungită îi duce pe elevi cu gândul la distarcție: la munte, la mall sau la terase, școlarii plănuiesc să se bucure de timpul liber

06 aprilie 2021
Publicitate

La munte, la mall sau la terase. Așa arată planurile de vacanță ale multora dintre elevii constănțeni. Tinerii spun că s-au săturat să stea în case și se bucură că iau o pauză de la cursurile online. Medicii trag însă un semnal de alarmă și îndeamnă la prudență și responsabilitate. Cel mai indicat este să petreacă timp în aer liber, cu mască și în grupuri mici, recomandă specialiștii.

Momentan mă aflu în izolare, dar abia aștept să ies oriunde. Sper că vom putea reuși să mergem la munte, dacă nu, mă voi bucura de vacanță împreună cu prietenii mei. Să ieșim la terase”, spune Raluca Grecu, elevă.

Nevoia de a ieși și de a petrece timpul cu prietenii este împărtășită și de alți adolescenți. Aceștia mărturisesc că școala online i-a ținut mai mult în casă și că au de gând să se relaxeze în aceste cinci săptămâni de vacanță.

Reporter: Cum e în vacanță?

Elev: Destul de bine.

Reporter: Ce ai de gând să faci o lună întreagă?

Elev: Mai nimic. Doar să mă plimb prin oraș, pe la terase, cam atât.

Probabil o să ies cu prietenii prin centru sau prin parcuri să luăm aer că am stat foarte mult închiși în casă”, spune o elevă.

Și plecările la munte sunt în planurile constănțenilor cu copii.

La munte, întradevăr sunt în această perioadă mai multe solicitări și asta pentru că sănătatea copiilor contează și trebuie să-i ducă puțin către munte, să-i scoată din această nebunie care se cheamă învățatul online”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Operatorii din turism spun că numărul rezervărilor pentru această perioadă a crescut, mai ales pentru weekend-ul din Săptămâna Mare.

Pentru acel weekend de Paște, care coincide și cu 1 Mai anul acesta, sunt rezervări În zona Bucovinei, Branului, cu siguranță sunt mulți români și constănțeni care își doresc să meargă spre munte ”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Medicii însă vin cu câteva recomandări. Oriunde și-ar petrece vacanța, copiii, dar mai ales părinții lor trebuie să fie prudenți. Specialiștii amintesc că decizia prelungirii acestei vacanțe a fost luată tocmai pentru că aprilie este o lună critică din punct de vedere epidemiologic.

Să-și petreacă timpul afară, în aer liber. Purtând masca, păstrând oarecum distanța între ei, să zicem că există grupuri foarte mari, dar, petrecerea acestui timp, acestei vacanțe, în interiorul magazinelor, a mallurilor, nu le va aduce niciun serviciu”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic pediatru.

Elevii sunt liberi pentru următoarele cinci săptămâni. Vacanţa a început vineri, pe 2 aprilie şi se va încheia pe 4 mai, după sărbătorile de Paşte.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233