Din sală, direct pe plajă: constănțenii au găsit metode pentru a se menține în formă, acum că sălile de fitness sunt închise
Antrenamentele s-au mutat pe plajă. Sălile de sport și fitness și-au închis ușile din cauza restricțiilor impuse, motiv pentru care constănțenii, dar și sportivii au fost nevoiți să caute alternative. Așa că litoralul românesc a fost ocupat de iubitorii de sport, atât cei amatori, cât și de performeri. Alții preferă să facă mișcare chiar în locuința lor cu ajutorul unui antrenor care se află în spatele ecranului calculatorului.
Noile reguli au pus din nou lacătul pe sălile de sport și fitness. Motiv pentru care iubitorii de sport și-au mutat antrenamentele în alte zone.
În municipiul Constanța, rata de infectare depășește 4 la mie. Așadar sălile de sport s-au închis. Cei care duc un stil de viață sănătos au fost nevoiți să caute alternative pentru a se antrena.
De exemplu, Laura mergea la sală de trei ori pe săptămână. N-a vrut să întrerupă seria antrenamentelor așa că a ales să facă mișcare pe plajă. Vrea să aibă un stil de viață sănătos și nimic nu o poate opri din a face sport, indiferent de locație.
„Afară da, e mai ok afară. Dar nici sălile nu sunt ok închise”, spune Laura.
Aceeași metodă o aplică și o echipă de fotbal de la malul mării. Vremea ține cu ei și atunci antrenorii au decis să facă antrenamentele în aer liber, direct pe nisip.
În ciuda pandemiei, Adrian a continuat antrenamentele acasă. Însă spune că nu se compară cu cele făcute în aer liber.
„De când a început pandemia, am început să mă antrenez mai mult în casă. Ceea ce nu este atât de bine, din punct de vedere tehnic, din ce am înțeles”, spune Adrian, fotbalist.
O altă metodă preferată de constănțeni este și sportul în propria locuință. Tot mai mulți iubitori de mișcare au apelat în pandemie la antrenori de fitness în mediul online. Iar unii patroni de săli de sport preferă această variantă pentru că încasările au scăzut și nu mai au bani să achite chiriile.
„După acele trei luni de zile de anul trecut, am rămas cu grupa în online. O grupă care nu a vrut să revină în sală. Am deja un an de zile de când fac. Și eu fac antrenamentele doar eu, pentru că nu-mi permit să plătesc angajații, când eu nu mai am încasările pe care le aveam dacă mergeam la sală”, a declarat Ina Ivanov, patron sală de sport.
Antrenorii de sport sunt indignați că au fost nevoiți să-și închidă din nou porțile. Spun că până în acest moment nu ar exista studii care să arate că oamenii se îmbolnăvesc la sală.
„La noi era o distanțare socială. După acele trei luni în care am fost în carantină și au fost închise sălile. În săli, de exemplu, la o oră de aerobic la noi intrau în jur de 30 de persoane. Acum mai mult de 13 nu puteau să între într-o oră. Nu o să vedeți niciodată în săli de aerobic înghesuiala pe care o vedeți în supermarket-uri. Eu prima dată am crezut că este o glumă proastă”, a mai declarat Ina Ivanov, patron sală de sport.
Și parcurile din Constanța s-au umplut de iubitori de mișcare. Acestea sunt opțiunile pe care le-au găsit oamenii, cel puțin până când sălile de sport își vor deschide din nou porțile. Însă constănțenii mai au de așteptat până când incidența scade sub 4 cazuri la mia de locuri. Marți, rata de infectare pe municipiu a fost de 6,1.