Reprezentanții din turism vor organizarea unui concert pilot pe litoral pentru a identifica riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor
În luna iulie am putea avea primul mare eveniment la mare cu cel puțin 1.000 de participanți. Afaceriștii din turism de pe litoral vor să organizeze ori un concert, ori un festival de genul street-food, pe care să-l monitorizeze sanitar îndeaproape. Astfel de evenimente au avut deja loc în Spania și Olanda. Cele două țări au testat terenul pentru a vedea dacă se pot avea loc manifestări fără riscuri.
Industria HoReCa a fost printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19. Însă, unele state, cum ar fi Olanda ori Spania, au început deja să organizeze evenimente pilot. Acest lucru ar putea fi posibil în această vară și pe litoralul românesc, cel mai probabil pe plaja din Constanța ori în stațiunea Mamaia.
„Dorim să organizăm noi un eveniment după modelul celui derulat deja că și test în Olanda;. Vrem să fie un eveniment-experiment, pilot deci. Poate fi un eveniment muzical, un concert, un festival sau unul gastronomic sau unul de tradiții de exemplu”, a declarat Corina Martin, inițiator.
În luna iulie pe litoral ar putea avea loc un concert la care vor participa peste 1.000 de persoane. Toți cei care vor veni la eveniment trebuie să prezinte un test COVID negativ sau certificat de vaccinare.
„Am invitat pentru transparență totală și instituțiile statului, DSP Constanța, Prefectura prin reprezentanții săi, să formăm o echipă de lucru care să decidă dacă va fi un eveniment pe plajă, dacă va fi un eveniment în oraș sau în stațiunea Mamaia, în orice caz în aer liber”, a mai declarat Corina Martin, inițiator.
„Din păcate, în acest moment legea interzice un astfel de eveniment, dar vorbim totuși de-o perioada lungă timp, vorbim de două-trei luni în care dacă situația epidemiologică va permite, legislația poate acceptă și astfel de evenimente”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.
„Ar fi o idee extraordinar de bună, dacă s-ar ține un asemenea eveniment ne-ar ajuta pentru un start nou. Ar fi ca o gură de aer pentru supraviețuire acum. Avem mulți colegi în șomaj tehnic, vor reveni la muncă”, a declarat Luminița Vrabie, șef de sală restaurant.
Experimentul-pilot de la Constanța promite o monitorizare permanentă şi înainte de eveniment şi după el. Scopul lui este de a identifica riscurile la care ar fi supusă populația în cazul ridicării restricțiilor.