dobroge.tv

Live

O nouă lovitură pentru HoReCa: programul redus al cafenelelor și teraselor din Constanța a dus la pierderi mari, spun patronii

05 aprilie 2021
Publicitate

A fost un weekend pustiu la Constanța. Magazinele, cafenelele și terasele s-au închis la ora 18.00. Schimbarea programului de lucru nu a făcut altceva decât să diminueze veniturile patronilor. Încasările din ultimele trei zile au fost extrem de mici, iar afaceriștii de pe litoral spun că nu știu cum vor reuși să mai revină pe linia de plutire. Speră ca măcar la vară să-și mai mărească profitul.

Din rău în mai rău - așa ar descrie proprietarii teraselor situația în care se află. După ce au fost închise restaurantele, acum și terasele s-au închis la 18, în weekend.

La ora 18.00 s-a dat stingerea în acest weekend pentru cei care au ieșit în oraș la terasă. Cei mai afectați au fost proprietarii acestora, care au avut pierderi considerabile în doar câteva zile.

Ne-a afectat foarte tare. Cred că pe toți colegii din HoReCa i-a afectat acest lucru. Undeva la 30% și poate că sunt chiar îngăduitoare cu 30%”, a declarat Ramona Pripas, manager terasă.

Cei cu afaceri în domeniu au ajuns deja la capătul puterilor. Singura lor speranță o reprezintă sezonul estival. Până acolo, însă mai este drum lung.

Pierderile sunt foarte mari. În ultimul timp cred că nu mai contează pierderea financiară, cât contează pierderea psihologică. Nu-l văd altfel, decât să fie un bun pentru sezon estival”, a declarat Andrei Dușu, proprietar terasă.

Constănțenii cred că această măsură este o lovitură pentru economie. Oamenii au nevoie de locuri de muncă și dacă măsurile de distanțare sunt respectate, restricțiile de circulație nu ar trebui să existe.

Dacă păstrează distanța eu cred că este bine. Fiecare cred că este interesat să-și protejeze familia”, spune o constănțeancă.

Sunt bolnavi sau ne îmbolnăvim, afacerile trebuie să meargă. Economia țării trebuie să meargă. Asta este primul lucru, pentru că mulți sunt șomeri”, spune o altă constănțeancă.

Alții, însă cred că mereu este loc și de mai rău. Comparativ cu alte țări, regulile de la noi sunt mult mai permisive.

Nu este atât de rău față de ce se întâmplă în alte țări, unde nimeni nu respectă regulile și s-au închis toate, cum s-au închis la noi anul trecut. Acum e mult mai bine”, spune un constănțean.

În localitățile cu peste 4 cazuri la mia de locuitori, circulaţia este permisă doar până la ora 20,00, iar magazinele și terasele se închid la ora 18.00, în serile de vineri, sâmbătă și duminică. A fost primul weekend complet în care s-au aplicat aceste reguli.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233