dobroge.tv

Live

NERESPECTAREA RESTRICȚIILOR

Masca, opțională pentru unii constănțeni: medicii trag semnale de alarmă și fac apel către oameni să fie responsabili

02 aprilie 2021
Publicitate

Inconștiență sau nepăsare? Nu puțini sunt constănțenii care se plimbă nonșalant prin aglomerație fără mască de protecție. Mulți sunt și cei care poartă masca sub nas sau sub bărbie, iar când li se atrage atenția asupra nerespectării măsurilor de prevenție, vin cu argumente puerile. „Nu este momentul să lăsăm garda jos”, atenționează medicii.

Păi nu port afară mască”, spune un constănțean.

Am ieșit de la fete de acolo de la pâine și am tras-o puțin și a căzut puțin”, spune o constănțeancă.

Pentru că eu nu port mască în general în afară”, spune o altă constănțeancă.

A căzut în jos, ce să fac”, spune un constănțean.

Sunt câteva dintre motivele invocate de constănțenii pe care i-am surprins fără masca de protecție sau de cei care o purtau incorect. Suntem în plin val al pandemiei, cu o rată de infectare care crește de la o zi la alta și, totuși, nu puțini sunt cei care tratează situația actuală cu superficialitate. Alarmant este însă că la Secțiile de Terapie Intensivă din judeţ mai erau la raportarea de vineri dimineață doar 2 paturi libere. Medicii continuă să atragă atenția.

Numărul cazurilor grave este din ce în ce mai mare și mai ales numărul cazurilor din Terapie Intensivă este foarte mare, este permanent plină Secția de Terapie Intensivă cu cazuri severe și cazuri critice și de multe ori nu prea mai avem ce să facem”, a declarat dr. Irina Dumitru, medic infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Chiar și în aceste condiții, constănțenii nu par să se teamă de o posibilă infectare, dar nici de amendă.

De la începutul anului şi până în acest moment, 1.551 de persoane au fost sancţionate pentru nepurtarea măştii de protecţie. Valoarea totală a amenzilor depășește 750.000 de lei.

Oamenii trebuie să fie conștienți că masca este foarte importantă, alături de celelalte reguli sanitare, în contextul crizei noului coronavirus.

Oamenii trebuie să înțeleagă, chiar și dacă se vaccinează trebuie să poarte mască. Ei nu vor face boala, dar pot transmite virusul mai departe și persoanele vulnerabile se pot infecta”, a mai declarat dr. Irina Dumitru, medic infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Masca a devenit obligatorie în spații închise în timpul stării de urgență, la începutul anului trecut, iar din noiembrie, regula a fost extinsă și pentru spațiile deschise. De atunci, aceasta ar trebui să facă parte din viața noastră de zi cu zi, împreună cu restul materialelor igienico-sanitare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233