dobroge.tv

Live

La cumpărături contracronometru: constănțenii au luat cu asalt piețele, în primul weekend cu restricții noi

02 aprilie 2021
Publicitate

Aglomerație în piețe și magazine, în primul weekend cu restricții noi. Oamenii s-au grăbit să cumpere, ca până la ora 18.00, când acestea s-au închis, aprovizionarea să fie făcută. Medicii îi roagă pe oameni să evite aglomerația, deoarece altfel efortul va fi zadarnic.

Dacă ne uităm puțin în piață, e dezastru. E nebunie, se împing unii pe alții și nu cumpără nimic”, spune un constănțean.

La orele amiezii, în piețele din Constanța era forfotă. Încărcați cu plase multe, oamenii s-au grăbit să cumpere cele necesare, ca ora 18.00 să nu îi prindă cu frigiderele goale. Deși revoltați pe măsuri, nevoia de aprovizionare i-a scos pe oameni din case.

Alergăm toată ziua să cumpărăm. Nu ne place deloc. Niște reguli groaznice!”, spune o constănțeancă.

Constănțenii se plâng că aceste măsuri sunt exagerate. Nu fac decât să aglomereze și mai mult piețele și magazinele. Singura care ar putea pune capăt pandemiei este disciplina.

Dacă avem conștiință și bun simț, să ne purtăm ca oamenii, putem evita necazul. Dacă facem ce e aici, în piață, niciodată nu o să scăpăm de pandemie”, spune un constănțean.

Și comercianții sunt supărați. Închiderea magazinelor nu aduce doar pierderi, ci și aglomerație în plus. Mai mult, cei care lucrează până târziu, riscă să rămână fără cumpărături făcute.

Foarte prost gândită. De ce, virusul circulă până la 18.00? Până în ora 18.00 nu există? Eu care închid la 18.00 nu mai găsesc nimic deschis, nu?”, se întreabă o comerciantă.

Medicii infecționiști trag un semnal de alarmă. Aglomerația nu face decât să grăbească răspândirea virusului, iar în spitale situația este critică.

Oamenii trebuie să înțeleagă că regulile trebuie în continuare respectate. Cine știe, poate la toamnă, să sperăm că vom avea și noi o relaxare. Numărul cazurilor grave este din ce în ce mai mare”, a declarat dr. Irina Dumitru, medic infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Restricțiile au intrat în vigoare din 28 martie. Acestea se referă la limitarea deplasărilor începând cu ora 20.00, în weekend, inclusiv vinerea, pentru localitățile cu incidența peste 4,

De asemenea, în aceste zile, magazinele se închid de la ora 18.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233