dobroge.tv

Live

Se apropie Paștele catolicilor. Pentru noaptea de Înviere, autoritățile au relaxat restricțiile: se va putea participa la slujbă până la ora 02.00

02 aprilie 2021
Publicitate

Este Vinerea Mare pentru catolici. Credincioșii fac ultimele pregătiri pentru a celebra Învierea Domnului. Pentru noaptea de Înviere, autoritățile au relaxat restricțiile, ca oamenii să poată participa la slujbă. Și Biserica a decalat programul ceremoniilor religioase, pentru ca enoriașii să poată ajunge acasă în timp util.

Post, rugăciune și restricții. Așa a arătat perioada din preajma Paștelui pentru credincioșii catolici. Autoritățile vin însă cu vești bune. În noaptea de înviere, aceștia vor putea participa la slujbă, până la ora 2.

Slujba de Înviere va avea loc sâmbătă, în jurul orelor 20.00. Ea a fost mutată mai devreme ca cei care participă să poată ajunge acasă în intervalul orar aprobat de autorități.

Reprezentanții bisericii s-au pregătit, ca în fiecare an să îi aștepte pe enoriași. Aceștia îi îndeamnă să respecte regulile, în cazul în care decid să participe la slujbă.

Au simțit această nevoie, această dorință de a participa și chiar dacă nu au venit în mod fizic în această biserică, ei au participat cu sufletul și inima, după dorința rămasă ca să ia și ei parte la aceste celebrări. Dincolo de toate, îi îndemnăm să se spovedească, să vină să se împace cu Dumnezeu și cu confrații, cu ceilalți, să-și primeneasă sufletul, să devină oameni mai buni fiindcă, dacă nimic nu s-a schimbat în inima lor, atunci, într-un fel, în ghilimele, degeaba a înviat Cristos”, a declarat pr. Liviu Crâșmaru, vicar Biserica Sf. Anton de Padova Constanța.

Vinerea mare le amintește credincioșilor de moartea Mântuitorului. Este un prilej de rugăciune și smerenie, dar și ultima zi în care aceștia se mai pot spovedi.

Este o zi mai puțin de sărbătoare, este o zi în care suntem invitați la pocăință, gândindu-ne la jertfa fiului lui Dumnezeu, la drumul crucii, la tot ceea ce a însemnat suferința pe care el a primit-o, la crucea pe care el a purtat-o pe umeri săi”, a mai declarat pr. Liviu Crâșmaru, vicar Biserica Sf. Anton de Padova Constanța.

În Vinerea Mare, credincioșii catolici comemorează răstignirea mântuitorului. Această zi este comemorată prin post și abstinență. Cei care postesc au voie să mănânce doar o dată pe zi.

În Constanța sunt peste 4.000 de catolici. Biserica ortodoxa se ghidează după calendarul Iulian, iar cea catolică după cel Gregorian, încă din anul 1582.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233