dobroge.tv

Live

Vacanțele pe litoral, mai scumpe în acest an: peste 3.000 de lei va trebui să plătească un turist pentru un hotel de lux la malul mării

01 aprilie 2021
Publicitate

Vacanțele pe litoralul românesc vor fi mai scumpe anul acesta! O arată site-urile de specialitate pe care hotelierii și-au afișat tarifele. În timp ce stațiunea Mamaia se afla în topul preferințelor turiștilor, sudul litoralului s-a dezvoltat continuu, iar resorturile de lux care s-au ridicat în stațiunile Olimp, Jupiter și Venus devin acum cap de afiș, iar sejururile la unitățile de cinci stele sunt vara aceasta la peste 3.000 de lei de persoană.

Vacanțele la malul mării sunt ceva mai costisitoare – și cu 10-20% de anul trecut. Cel puțin asta o arată prețurile afișate de hotelieri pe site-urile de specialitate. Operatorii din turism subliniază faptul că domeniul HoReCa a fost cel mai grav afectat din cauza pandemiei de COVID-19. Restricțiile date de autorități au îngenunchiat industria ospitalității.

Sunt ușoare creșteri de tarife între costurile vacanțelor 2021 pe litoral, față de costurile vacanțelor 2020. Anul trecut, știm cu toții, am avut doar o jumătate de sezon. A fost un an extrem de greu pentru hotelieri și pentru operatorii HoReCa. Au trebuit ca ei să suporte costurile pentru toate echipamentele de siguranță și protecție, ceea ce se întâmplă și acum, în acest sezon. Din acest motiv, tarifele suportă o ușoară creștere”, a declarat Corina Martin, agent turism.

De departe cea mai căutată stațiune de pe litoral rămâne Mamaia, care în fiecare an a fost gazda a sute de mii de turiști români și străini. Spre deosebire de anii anteriori, cei care au ajuns în această perioadă la mare au ales să se cazeze în oraș.

Reporter: Vă place Mamaia?

Turistă: Da, da. Îmi place foarte mult.

Reporter: De ce?

Turistă: Pentru că îmi amintește de țara mea, Portugalia. Chiar îmi place, e drăguță, nisipul și toate aceste clădiri.

Peste 50 de hoteluri din stațiunea Mamaia și 10 din sudul litoralului au anunțat că vor deschide la sfârșitul lunii. Hotelierii se confruntă cu o scădere drastică a cererilor, astfel că aceștia au venit cu oferte și garanții pentru clienți.

Anul acesta am încercat o ofertă de înscrieri timpurii, flexibil, cu plata unui avans de 30% din valoarea sejurului. Iar, restul valorii, se va plăti cu 60 de zile înainte de sosirea turiștilor. Prețurile variază, începând cu 200 de lei pe camera dublă pe noapte, cu mic dejun inclus și până la 400 de lei, în vârful sezonului. Cererile nu sunt atât de mari”, a declarat Oana Tănase, manager hotel.

Ne mutăm în sudul litoralului. În Jupiter, spre exemplu, pentru un sejur de cinci nopți la un hotel de cinci stele tip all inclusiv, o persoană trebuie să achite chiar și 3.100 de lei, cu numai 100 de lei mai puțin decât în stațiunea Mamaia.

În 2020, cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Neptun, Venus și Jupiter. Însă, lipsa evenimentelor și a festivalurilor a schimbat criteriul de selecție al turiștilor. Marea, nisipul și calitatea serviciilor vând sejurul anul acesta.

Nu va mai conta foarte mult că e stațiunea Mamaia sau că este stațiunea Jupiter, de exemplu. Din moment ce nu avem voie să organizăm evenimente”, a mai declarat Corina Martin, agent turism.

Asta susțin și hotelierii care sunt nemulțumiți de cererea scăzută. Spre exemplu, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică de pe plaja din Mamaia deschidea în trecut sezonul, la data de 1 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233