dobroge.tv

Live

CONSTĂNȚENI CU CARE NE MÂNDRIM

„Pandemic Holiday”, aplicația a doi studenți din Constanța, vine în ajutorul celor care vor să-și petreacă vacanța într-un loc sigur

31 martie 2021
Publicitate

Riscul de infectare în orașele unde urmează să călătoriți poate fi aflat acum mai ușor. Doi studenți din Constanța au creat o aplicație în acest sens pentru telefoanele inteligente. Pentru invenția lor, tinerii au fost și premiați la un concurs de informatică din Timișoara. Interesate de noua aplicație sunt și agențiile de turism care vor să o implementeze în sistemul de gestionare a vânzărilor de vacanță. Programul poate găsi și destinații de concediu sigure.

A două parte a aplicației reprezintă căutarea orașelor cu riscul minim de infectare. În tabela din dreapta puteți observă c-avem mai multe orașe iar noi, simplu, putem să apăsăm aici și ne va sorta în funcție de rata de infectare”, spune Daniel Cristian Daianu, student.

Daniel și Cătălin sunt studenți în anul II la Informatică. Nouă ore au muncit ca să creeze o aplicație utilă oricărui turist ce vrea să plece în vacanță, în siguranță sanitară. Au luat în calcul date publice aflate pe internet, și actualizate de autorități. Meritul lor este că le-au grupat într-o formă centralizată și ușor accesibilă de către oricine are un laptop sau un telefon inteligent.

Aici în consolă sunt afișate datele pe care le-am preluat de pe serverul ce ne prezintă datele despre COVID. Aici avem informații despre: țară, riscul de infecție, toate cele 21 de țări.

Putem afla totul. De la cele mai bune trei hoteluri, până la vremea din acel oraș, rata de infectare, cazurile totale, alături de informații legate despre COVID și despre cum putem călători sigur în timpul pandemiei”, spune Cătălin Cheta, student.

Aplicația studenților pentru alegerea și planificarea concediului, identifică destinații cu nivel procentual mare de vaccinare și cu grad mare de siguranţă în actualul context pandemic.

Aceste date sunt afișate în acest tabel. Noi am făcut o filtrare, am implementat și o căutare după țară”, spune Cătălin Cheta, student.

Aplicația studenților de la Ovidius din Constanța urmează a fi lansată pe internet, în câteva zile. Este utilă și agenților de turism dar și turiștilor ce vor să călătorească.

Pandemic Holiday este numele aplicației. Cu cât crește interesul cu această aplicație, cu atât mai mult noi o să ne implicăm din ce în ce mai mult și o să încercăm să apelăm la cât mai multe resurse ca să putem să updatăm aplicația noastră”, a declarat Daniel Cristian Daianu, student

Scopul a fost pentru a și avea impact. Este mult prea devreme pentru a avea un feedback de tipul acesta mai ales că este o aplicație incipientă”, a declarat Alexandru Bobe, profesor universitar.

Agențiile de turism s-au arătat primele interesate de programul informaticienilor de la Constanța.

Oamenii au nevoie de informații în această perioadă extrem de grea și provocatoare în care totul s-a răsturnat. Turiștii sunt dezorientați, este și motivul pentru care, neavând informații suficiente, nu efectuează rezervări. Așteptăm ca tot mai multe aplicații să poată să devină instrumente reale și pentru noi, pentru agențiile de turism”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Pandemic Holiday este o aplicație gratuită ce va putea fi descărcată și instalată pe orice laptop sau telefon mobil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233