dobroge.tv

Live

DE LA VIS LA REALITATE

Ștefan, un tânăr de 16 ani, a găsit un mod inedit de a-și fructifica pasiunea și a câștiga bani: pictează adidași

30 martie 2021
Publicitate

Un tânăr din Constanța câștigă la 16 ani mai mult decât părinții lui la un loc. Cum? Pictează încălțăminte. La o vârstă la care alți tineri nu știu în ce direcție să o apuce, Ștefan face ceea ce îi place, iar acest lucru nu numai că îi aduce împlinire, cât și satisfacție materială.

Cu creativitate și atenție la detalii. Așa își începe Ștefan fiecare proiect pentru care stă cel puțin cinci ore. Iubește ceea ce face și nu s-ar vedea lucrând în niciun alt domeniu.

De mic am post pasionat de desen și desenam, făceam portrete realistice și multe chestii de genul. La un moment dat am descoperit chestia asta cu personalizarea adidașilor”, a declarat Ștefan Caju, artist plastic.

Prima pereche de încălțăminte pe care a pictat-o a fost chiar a mamei sale. Rezultatul i-a uimit pe membrii familiei așa că a continuat să se exprime prin culori. De la o joacă a ajuns să câștige bani, iar astăzi se declară independent financiar.

Dacă e un custom mare, pe tot adidasul, adică aproape înconjoară tot adidasul, poate să ajungă de la 500 la 1.000 de lei. Depinde acum cât de amplu este desenul. Fac chestia asta de doi ani de zile și îmi place”, a mai declarat Ștefan Caju, artist plastic.

Deși clienții vin cu o idee prestabilită, cei mai mulți îi dau mână liberă lui Ștefan. Au încredere în talentul și priceperea lui de a face din obiecte banale, opere de artă.

Eu de fiecare dată înainte fac un concept digital. Adică cum va arăta adidasul, în Photoshop ca să vadă cum va fi. Și, de obicei, majoritatea sunt ok cu chestia asta și le place. Deoarece clientul nu este de fiecare dată sigur de ce vrea să facă și cam așa merge treaba”, a mai declarat Ștefan Caju, artist plastic.

Băiatul de 16 ani lucrează și cu alți tineri talentați. David și Marius și-au deschis propriul atelier de recondiționare a adidașilor. Sunt muncitori, motivați și chiar dacă au o vârstă fragedă dețin o afacere în plină ascensiune.

Am început totul dintr-o pasiune. AM început să lucrăm din apartament prima dată. Nu am avut suficienți bani să deschidem un magazin fizic. După care ne-am dezvoltat, ne-am făcut Social Media puternic și am deschis un magazin fizic”, a declarat Marius, manager magazin.

Așa se face că în atelierul lor ajung până și cele mai exclusiviste perechi de încălțăminte.

„Cea mai scumpă pereche a fost în jur de 5.000 de dolari, ediție foarte limitată. Frică nu pot să zic că mi-a fost. Am fost destul de sigur pe mine că am destul de multe perechi în spate”, a declarat David, manager magazin.

Ștefan, David și Marius sunt un exemplu pentru tinerii de pretutindeni, demonstrând că indiferent de ce își aleg să facă în viață, dacă au perseverență, pasiune și muncesc, au toate șansele să-și atingă visul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233