dobroge.tv

Live

Municipalitatea caută soluții pentru a stopa inundațiile din Portul Tomis: se lucrează la un sistem de drenaj, însă această variantă nu este definitivă

25 martie 2021
Publicitate

Băltoace și noroi - așa arată portul turistic Tomis, după fiecare ploaie. Municipalitatea caută soluții pentru a opri acest fenomen, neplăcut atât pentru localnici cât și pentru turiști. În prezent, se lucrează la un sistem de drenaj, însă această variantă este doar temporară.

Se lucrează pentru a împiedica apa să se mai adune în Portul Tomis atunci când plouă. La fiecare precipitație, zona devine impracticabilă din cauza bălților care se formează.

În prezent, se lucrează la un sistem de drenaj, ca apa care se acumulează la fiecare ploaie să devină istorie.

E un decantor pentru apele care se formează aici, în zona aceasta. Și vin apele din decantor și vin în canal”, spune un muncitor.

Oamenii spun că această situație persistă de zeci de ani. În zonă nu este canalizare, iar fiecare ploaie transformă portul într-un veritabil lac.

E plin de apă, cum să fie, e baltă. Dăm la pește”, spune un constănțean.

Pe aici nu e scurgere”, spune un alt constănțean.

Deși nu este o soluție definitivă, acest sistem de drenaj ar trebui să rezolve problema, până la definitivarea unui proiect pe termen lung.

Este o problemă ignorată atâta amar de vreme, pe care actuala administrație o are în atenție. Avem echipe în teren care încearcă la fața locului să găsească o soluție”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Portul turistic este cea mai atractivă zonă a Constanței, cu terase, restaurante, cheuri și este vizitat, anual de mii de turiști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233