dobroge.tv

Live

NOUL REGULAMENT DE PUBLICITATE

Sicriele și coroanele nu vor mai putea fi expuse în stradă: este propunerea unui consilier local din Constanța

19 martie 2021
Publicitate

Vremurile în care sicriele și coroanele erau expuse în stradă, rezemate de gard, ar putea fi de domeniul trecutului. La Constanța, un consilier local (USR) propune să fie interzisă afișarea acestora la vedere. Această decizie face parte din noul regulament de publicitate, în care sicriele și crucile trebuie să dispară de pe străzile municipiului Constanța.

Dacă ar fi să se dea legea, că s-a auzit că se va da legea asta să nu mai avem voie să expunem, cred că ne-ar afecta, dar nu știu cât de mult. Bine că de-acuma o să dea căldura, stăm pe-afara”, spune o comerciantă.

Firmele de pompe funebre s-au obișnuit de ani buni să-și expună marfa și serviciile în fața magazinelor. Dar un consilier de la Constanta susține că nu este normal ceea ce se întâmplă și că vitrinele trebuie să fie opace, să nu putem vedea din stradă ce este în interior.

Cei care prestează servicii funerare să nu-și mai expună coroanele, sicriele sau crucile pe spațiul public și pe fațadele instituțiilor pe care le conduc. În tot orașul ar trebui respectată această obligație să-i spun”, a declarat Cătălin Iacob, consilier local Primăria Constanța.

În viitor, se dorește ca expunerea de obiecte funerare pe fațade, pe scări sau pe domeniul public să fie complet interzisă, lucru care, pe unii comercianți i-ar duce la faliment.

Ne afectează pentru că suntem comercianți și reclama este mama comerțului. De când e lumea ne facem reclamă, da. Sumbră e dacă scoți sicrie; coroanele chiar nu sunt o imagine sumbră”, spune o comerciantă.

Părerile constănțenilor sunt împărțite. Oamenii s-au obișnuit ca în zona cimitirului să găsească toate cele necesare pentru înmormântare.

Cred ca ar fi o idee bună să fie în interior, știe lumea unde sunt, și ce flori, și ce se găsesc și cam pe unde. Chiar ar fi o idee bună ca să nu fie expuse totuși așa pe trotuar, practic”, spune o constănțeancă.

Nu mă deranjează absolut deloc ! Dacă pot să privesc îndeaproape, cu-atât mai bine”, spune un constănțean.

Propunerea face parte din regulamentul de afișaj stradal al orașului Constanța, care se află în dezbatere publică. Urmează să fie votat in aprilie si aplicat din luna mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233