dobroge.tv

Live

Carnea de miel, mai scumpă de Paște: constănțenii vor plăti cu cinci lei mai mult pentru un kilogram

19 martie 2021
Publicitate

De Paște vom avea miei puțini și mai scumpi. Crescătorii anticipează prețuri mai mari pentru carnea de miel. Anul acesta, constănțenii care vor să aibă o masă îmbelșugată vor scoate din buzunar și cu 5 lei mai mult pe kilogramul cumpărat.

Romică are aproape 400 de oi și capre. A moștenit ferma de la părinți.Crește ovine de când se știe și le dedică acestora fiecare zi. Nu e o muncă ușoară, spune el. Dar o face cu drag, deși recunoaște că de când cu pandemia i-a fost foarte greu. Va fi al doilea Paște cu restricții.

Păi pentru noi e dificil, nu știu cum e pentru supermarket-uri, dar pentru noi e foarte dificil. Deci nu spunem că la Poiana erau 15.000-16.000 de oi, Ovidiu mai are 150 de ani, era renumit. La Poiana hai să spunem 500 de oi, dar nu mai sunt 500”, a declarat Romică Maican, fermier.

Deci am băgat și banii din anii trecuți ca să pot să le asigur hrană. Un balot de lucernă a ajuns la 20 de lei, cu transport și cu om plătit ajung undeva la 23 de lei balotul. Grăunțele de la 50-60 de bani, acum le iau undeva la 1,20 - 1,30 lei”, a mai declarat Romică Maican, fermier.

Crescătorii de oi spun că sunt nevoiți să ridice prețul, altfel vor ajunge în prag de faliment.

O să fie foarte puține că crescătorii de animale sunt dezamăgiți că nu au condiții și nu le creează condiții să sacrificăm mieii în fermă, în propriile puncte de tăiere. Deci vorbim de ordinul sutelor, nu miilor. Prețurile au mai crescut. În jur la 30 de lei. Anul trecut era 27 de lei kilogramul”, a declarat Dumitru Dinulescu, președintele Crescătorilor de Ovine din județul Constanța.

Conform tradiției, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească mielul sau drobul. Însă, dacă nu sunteți fanii cărnii de oaie, aveți și alternative.

În această perioadă a sărbătorilor pascale și carnea de ied este la mare căutare. Sunt persoane ce nu consumă carne de oaie deloc, ci caută să cumpere carne de ied.

Mieii vor fi și mai mari anul acesta, fermierii spun că vor ajunge și la 30-35 de kilograme pentru că și sărbătoarea Paștelui pică târziu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233