dobroge.tv

Live

Dreptate pentru necuvântătoare: polițiștii constănțeni au deschis un dosar penal după ce două pisici au fost atacate cu o arbaletă

16 martie 2021
Publicitate

Cruzime ieșită din comun asupra animalelor în județul Constanța. Polițiștii constănțeni au deschis un dosar penal, după ce două pisici din comuna Poarta Albă au fost atacate cu o arbaletă. Situația a fost făcută publică de o localnică, iar poliția și ONG urile pentru protecția animalelor au luat măsuri imediat. Atenție, vă informăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Străpunse de săgeți - așa au fost găsite două pisici din localitatea Poarta Albă. În imagini se vede că felinele sunt rănite cu obiecte ascuţite.

„Am văzut postarea pe Facebook, pe un grup local. Întâmplarea a făcut ca prietena mea cu care mă ocup de ajutorarea animalelor să o cunoască pe persoana respectivă care a făcut postarea și în secunda următoare ne-am mobilizat și am zis: hai să mergem acolo să vedem ce e de făcut. Au fost doi pisoi împușcați. Celui galben i s-au străpuns toate organele, stomacul și nu a avut nicio șansă. Cel cu săgeata în cap, norocul lui a fost că era fălcos și cumva i-a intrat în obraz mai mult. E un traumatism facial. Un milimetru mai la dreapta și i-ar fi ajuns în craniu și n-ar fi avut nicio șansă”, a declarat Andrada Constantinescu, reprezentant ONG.

Din păcate, doar una a putut fi salvată. Pentru cea de-a doua, rănile au fost prea adânci. Reprezentanții unui ONG au alertat poliția.

Nu am reușit să discutăm cu nimeni, nici măcar la Poliție pentru că după ora 16.00 sediul de Poliție de acolo este închis. Dar am reușit să comunic telefonic cu șeful de post de acolo și a doua zi ne-am văzut pentru a deschide dosarul penal”, a mai declarat Andrada Constantinescu, reprezentant ONG.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au autosesizat și au deschis un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere cu intenție fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Chiar dacă, teoretic există un cadru legislativ pentru Poliția Animalelor, în realitate direcția este în proces de formare. Au fost organizate concursuri, iar structura urmează să funcționeze în cel mai scurt timp.

Protecția animalelor a fost înființată la sfârșitul anului 2020. În acest moment se lucrează pentru operaționarea acestui birou, în sensul că au fost scoase la concurs mai multe posturi, atât de agent cât și de ofițer și de medic veterinar specialist. Concursurile au avut loc la începutul acestui an, unele dintre ele au fost ocupate, iar acum urmează procesul de venire a celor care au câștigat concursul și va fi operațional”, a mai declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Conform Ordonanței, Poliția Animalelor are rolul de a salva necuvântătoarele care sunt în pericol. Oamenii legii au dreptul de a pătrunde pe proprietatea privată fără mandat judecătoresc în cazul în care se constată că un animal este într-un pericol.

Iubitorii de animale sunt încântați de această inițiativă. Legile sunt prea blânde, spun ei, cu cei care maltratează ființele fără apărare.

Ar trebui un adăpost unde să le adune, să le țină, să le îngrijească. Și cei care le agresează, pușcărie”, spune o constănțeancă.

Drumul este însă lung. Structura a fost recent înființată și mai sunt multe de făcut.

Nu există practic. Există doar teoretic. Acum în Constanța se înființează, din câte am înțeles. Am încercat. Am sunat la toate numerele legate de Poliția Animalelor. Toate sunt greșite. În momentul în care le formezi ți se spune că este număr greșit. Am sunat inclusiv la 112 și am cerut o îndrumare către Poliția Animalelor, către cineva care se ocupă de așa ceva și ni s-a spus râzând că nu există așa ceva”, a mai declarat Andrada Constantinescu, reprezentant ONG.

Ar fi ideal, dar nu cred că la noi.. adică mi-e greu să văd asta fezabil la noi”, spune o constănțeancă.

În prezent, există un suspect. Dacă va fi găsit vinovat, pe lângă infracțiunea de uciderea animalelor, acesta va fi anchetat și pentru încălcarea legislației privind regimul armelor și munițiilor. Arbalete și arcurile sunt destinate tirului sportiv și nu pot fi folosite decât în spații special amenajate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233