dobroge.tv

Live

Românii vor concerte și festivaluri: 72% dintre ei s-ar vaccina numai ca să fie prezenți la un astfel de eveniment, conform unui studiu

16 martie 2021
Publicitate

Recitaluri, concerte și festivaluri. 90% dintre români vor să participe la astfel de evenimente și sunt dispuși să facă orice pentru a putea fi prezenți. 72% s-ar vaccina, iar 76% s-ar testa la intrare. Sunt rezultatele unui studiu realizat de Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale.

Constănțenilor le lipsesc concertele și festivalurile. Muzica, dansul, atmosfera și întâlnirile cu prietenii sunt câteva dintre lucrurile după care tinerii tânjesc și în 2021.

Sincer, da. Îmi este dor. COVID-ul ăsta nu-mi place. Stăteam cu prietenii, petreceam timp cu ei, acum nu mai putem face acele lucruri”, spune o constănțeancă.

Reporter: Îți este dor să participi la festivaluri și concerte?

Constănțeancă: Da pentru că am stat destul de mult în casă și mi-e dor să ies afară și să mă distrez. Mi-e dor să ies cu prietenii și să merg la festivaluri.

Organizatorii de la malul mării spun că le-a fost greu să planifice evenimente în anul care a trecut. Toate măsurile impuse au atras după ele o serie de cheltuieli care nu erau prevăzute în buget, dar pe care au trebuit să le suporte pentru a asigura toate condițiile necesare.

Ne-am lovit de greutăți izvorâte din această pandemie, dar a trebuit să ne adaptăm, a trebuit să ne organizăm astfel încât să evităm infectarea cu coronavirus, am oferit măști tuturor spectatorilor, am dispus scaunele la distanța prevăzută de normativele legale, am oferit dezinfectant, am așezat orchestra la o depărtare mai mare de public față de cum se întâmpla până acum, practic ne-am luat toate măsurile”, a declarat Sebi Pătrunjei, organizator evenimente culturale.

Pentru 2021, 90% dintre toți cei chestionați au răspuns că vor să participe la evenimente dacă condițiile vor permite organizarea acestora, peste 72% sunt dispuși să se vaccineze pentru a putea participa, în timp ce procentul crește în cazul celor dispuși să se testeze, la peste 76%.

Reporter: Dacă una dintre condiții ar fi la intrare să ceară test negativ COVID sau vaccinul, ai fi dispusă să le faci ca să mergi la festival?

Tânără: Da, cred că da.

Reporter: Și să respecți celelalte măsuri?

Tânără: Da, cu siguranță.

Mi se pare corect ca cei care fac vaccinul să fie liberi să facă ce vor”, spune un tânăr.

Printre măsurile de siguranță, precum purtarea măștii și distanțarea, participanții, dar și organizatorii cred că vaccinul sau testarea rapidă sunt soluții care ar putea face ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime.

Ca să ne putem desfășura activitățile și publicul să se bucure de ele, clar să le faci într-o stare clară de sănătate. Trebuie să ne luăm toate măsurile și dacă asta este cea mai importantă măsură, de a ne vaccine, trebuie să ne vaccinăm. Noi sperăm să se organizeze, să existe finanțare, să existe suma necesară pentru evenimente culturale în acest an la Constanța, noi suntem pregătiți”, a mai declarat Sebi Pătrunjei, organizator evenimente culturale.

În ceea ce privește participarea internațională, 80% ar fi prezenți la un asemenea eveniment dacă ar ști că se permite testarea publicului, iar aproape 60% se simt confortabil cu orice capacitate de persoane admise la eveniment. Mutarea în mediul online nu este considerată o soluție bună de aproape 90% dintre cei chestionați, iar 82% ar purta mască dacă organizatorii le cer asta. Sondajul de opinie privind participarea la evenimente în 2021 a avut un număr de peste 13.000 de respondenți s-a desfășurat în perioada 3 - 12 februarie 2021.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233