dobroge.tv

Live

UN VIS DEVENIT REALITATE

Nimic nu l-a împiedicat pe Vali să-și urmeze pasiunea: a reușit să devină instructor de dansuri grecești, în ciuda greutăților întâmpinate

15 martie 2021
Publicitate

Ambiție, talent și multă dăruire – acestea sunt ingredientele cu care un tânăr din Constanța a reușit să-și îndeplinească visul. Acesta a devenit realitatea pentru că a crezut cu adevărat în propriile sale forțe. Pe Vali Osman nimic nu l-a împiedicat să-și urmeze pasiunea. Chiar dacă este de la un centru de plasament, a lupta și acum a reușit să devină ... instructor de dansuri grecești.

Foarte timid, politicos, extrem de muncitor și de talentat. Este vorba de Vali Osman un tânăr de 18 ani rezident al Centrului de Plasament „Ovidiu”. Băiatul are o singură pasiune: dansul.

Am început la grădiniță cu dansuri populare. După aceea am început la Ansamblul Astras, cu dansuri grecești și după aceea la Incanto Dance Academy, salsa și grecești”, a declarat Vali Osman, instructor de dans.

Pentru Vali, dansul este o formă de exprimare și comunicare menită să ne ajute să ne dezvoltăm, să ne vindecăm și să căpătăm o stare generală de bine.

Am observat că este foarte disciplinat, ordonat, foarte prietenos și tot timpul își punea în valoare frumusețea, măiestria pașilor. Nu două repetiții erau la fel. Venea cu pași noi, ne învăța și pe noi. Deci noi, ca adulți, am învățat foarte multe lucruri de la el”, a declarat Valeria Gârliceanu, educator.

Visul său care părea atât de îndepărtat a devenit realitate mai repede decât se aștepta. Tânărul a reușit să devină instructor de dansuri grecești. Dar totul a cerut sacrificii: multe ore de muncă și de antrenamente.

Vreau să atrag lumea, să organizez seri grecești și toată lumea din dansurile grecești să rămână cu pașii de bază. Nu neapărat să știe wow, cel mai tare dansator. Dacă te duci la o nuntă și știi pașii de bază e bine. Sunt mulți care nu știu”, a mai declarat Vali Osman, instructor de dans.

Vali recunoaște că are emoții pentru primul curs însă, după cum spune el, „pentru tot ceea ce faci trebuie să ai mereu o motivație.” De asemenea, speră să practice această meserie mulți ani de acum încolo.

M-aș vedea tot instructor și să trăiesc numai din dans. Cred că se poate. Numai dacă vrei și dacă știi cum să te impui pe tine. Să te motivezi. De exemplu, oamenii că vin la curs, și că-i ai lângă tine te motivează. Deci înseamnă că-ți place ce faci”, a mai declarat Vali Osman, instructor de dans.

A particiapat la foarte multe festivaluri și concursuri. A obținut numai locuri de I și II. Recunoște cu modestie că nu are nici o diplomă cu locul III sau mențiune.

A obținut foarte multe premii și în țară și peste hotare. A mers și în Grecia unde cred că acolo s-a performat mult mai mult. Fiind pe plaiurile natale, grecii fiind foarte talentați la dans, când s-a întors, am impresia că a fost de două ori, a venit cu noi pași”, a mai declarat Valeria Gârliceanu, educator.

Acum, din 16 martie, Vali va avea proprii lui elevi. Deja are nouă persoane înscrise pe care le va introduce în lumea frumoasă a dansurilor grecești.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233