dobroge.tv

Live

Constănțenii care au mers în weekend pe plaja din Mamaia Nord au fost întâmpinați cu un borș de pește gătit la ceaun, direct pe nisip

15 martie 2021
Publicitate

Vremea frumoasă și soarele blând de primăvară au scos din casă sute de constănțeni care au luat la pas plaja din Mamaia. Cei care au ajuns în nordul stațiunii au avut parte și de o surpriză. Au fost întâmpinați cu un borș de pește gătit la ceaun și foc de lemne direct pe plajă, după rețete tradiționale pescărești. Iar dacă pentru localnici borșul aproape că nu mai are niciun secret, pe turiști i-a fascinat.

Am făcut un borș de pește din crap și somon, tradiționalele legume, niște borș de casă și așteptăm cam în cinci-10 minute să-l servim la clienți, că deja ne așteaptă”, a declarat Ilie Gheorghe, bucătar.

Un borș de pește fiert direct pe nisip, la doar câțiva pași de Marea Neagră. Cei care și-au dorit să guste din deliciosul preparat au așteptat mai bine de oră pentru ca mâncarea să fie gata.

Se călesc puțin tradiționalele legume, după care venim cu zeama în care am fiert un tacâm de pește, poate să fie crap, somon sau după preferințele fiecăruia, iar apoi aruncăm zeama peste legume, lăsăm să fiarbă, punem cartofii mai la sfârșit și verdeața”, a mai declarat Ilie Gheorghe, bucătar.

La final se adaugă și un ardei iute și borșul este gata. Acesta a fost pus în farfurii și servit tuturor pofticioși prezenți pe terasă.

E mult mai bună aici, la ceaun. Este cu totul și cu totul altceva. Și-n aer liber, să vedem marea și faptul că e la foc de lemne și la ceaun întradevăr o face savuroasă”, spune un constănțean.

Plus că n-am stat noi în bucătărie. În plus, o ciorbă fiartă-n ceaun, la foc de lemne, are alt gust întotdeauna”, spune o constănțeancă.

Am și acasă, chiar acum am ciorbă de pește. Aici e prima oară când am venit. Am auzit că servirea-i bună, ciorba-i bună”, spune un domn.

Și pe faleza Cazinoului a fost aglomerat. Vremea frumoasă i-a scos la plimbare pe localnici și turiști. Unii au preferat să vină acum la mare, pentru că, spun ei, nu știu cum va fi de Paște și 1 Mai din cauza restricțiilor.

Am venit doar în vizită. Sărbătorile mi le petrec acasă”, spune un turist.

N-avem niciun plan de genul ăsta. Deocamdată să vedem ce se întâmplă în lume. Nu intenționăm să ne facem planuri de genul ăsta. În niciun caz acum”, spune o doamnă.

Dacă o fi liberă asta, de Paște venim la copii, aici”, spune un turist.

Cu pandemia nu știm ce va fi și nu știm dacă ne organizăm în vreun fel”, spune o doamnă.

Românii care și-au făcut planuri de vacanță vor petrece Paștele și 1 Mai-ul tot în țară, cel mai probabil ca să păstreze tradițiile, spun agenții de turism.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233