dobroge.tv

Live

De pe trotuar, direct în zid: așa se deplasează pietonii în zona Spitalului Județean din Constanța

11 martie 2021
Publicitate

De pe trotuar, direct în zid. Așa se circulă ca pieton într-una dintre cele mai aglomerate zone din oraș. Cei care au treabă la Spitalul Județean sunt nevoiți să meargă pe carosabil sau să facă slalom printre taxiuri, căci trotuarul se termină brusc, în zidul parcării supraetajate.

Ce să mai, la noi în România ca nicăieri”, este afirmația unei constănțence care deseori ajunge în zona Spitalului Județean. Femeia este revoltată că tot timpul trebuie să meargă mai mult pe stradă pentru că pe trotuar poate circula doar până la un punct.

Trotuarul care ocolește parcarea supraetajată din zona spitalului se termină fix în zidul acesteia.

Ce-i drept există o porțiune de trotuar, însă prea înaltă și prea îngustă, spun oamenii. Aceasta reprezintă o problemă mai ales pentru persoanele în vârstă sau pentru cei care au diverse afecțiuni.

Constănțeancă: Da’ vedeți cât de înalt e trotuarul? Cum să treci pe acolo și când ajungi aici, ce să faci? Să ocolești din nou ca să poți trece?

Reporter: Dar uitați-vă la cel de jos. Se oprește în zid.

Constănțeancă: Da, probabil acolo ar trebui să ne oprim și noi. E o chestie curioasă, ne amuzăm și noi.

Foarte proastă. Și așa ca să traversăm e foarte greu de traversat. Să te duci până în capăt la trecerea de pietoni e iarăși foarte greu. Ar fi trebuit să fie un trotuar aici. Ar fi fost foarte bine”, spune o altă constănțeancă.

Mie unuia nu îmi convine. Ar fi trebuit să avem și noi un trotuar pe care să mergem. Nu îmi place. Dacă ar fi pus un soi de rampă ca să pot urca pe sus sau să extindă partea de sus mi-ar fi convenit”, spune un constănțean.

Și taximetriștii sunt nemulțumiți. Se plâng că pietonii merg printre mașini și nu o dată li s-a întâmplat să fie nevoiți să îi ocolească pe cei care se deplasează pe carosabil pentru că nu au alternativă.

Din cauza lipsei trotuarelor, din cauza faptului că sunt prea înguste, se întrerup până la intrarea în spital, normal că au probleme și apar în fața mașinii și în momentul când ieșim din stație, ne trezim cu pietoni în fața mașinii”, spune un șofer de taxi.

Situația nu stă prea bine nici în privința trotuarului de lângă stația de taxiuri. Este îngust, iar pe mijlocul acestuia sunt montate pubele de gunoi.

Zona Spitalului Județean este tot timpul aglomerată, plină de mașini și de pietoni. Până când nu vor fi create trotuare și implicit spații sigure de deplasare, oamenii vor continua să circule pe unde reușesc, chiar dacă asta înseamnă să își pună viața în pericol.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233