dobroge.tv

Live

OMUL DIN SPATELE UNIFORMEI

George, polițistul erou care a ajutat la salvarea victimelor unui accident: „Este treaba noastră, asta facem în fiecare zi”

09 martie 2021
Publicitate

Curaj, prezență de spirit și grijă față de ceilalți. Sunt doar câteva dintre trăsăturile care îl definesc pe George. Este vorba despre un tânăr polițist care a ajutat la salvarea victimelor din accidentul care s-a produs chiar sub ochii lui. Le-a scos din mașina din care ieșea fum, le-a acordat primul ajutor și a stat cu ele până când au venit echipajele de pompieri și ambulanță.

Pentru George a fost prima dată când a fost atât de aproape de locul unui accident grav. Prima oară și când a fost nevoit să acorde primul ajutor cuiva. Doar 500 de metri erau între mașina care urma să fie implicată în accident și cea de poliție în care se afla.

În noaptea de 5 martie în jurul orelor 22:30, mă aflam în stațiunea Mamaia, direcția de mers dinspre Constanța către Năvodari moment în care am observat două autoturisme care se deplasau cu viteză ridicată în fața mea, adică dinspre Năvodari către Constanța. Am acționat semnalul luminos și cel sonor special pentru a încerca să-i determin să reducă viteza. Am văzut că aceștia nu reacționează. Am întors după ei”, a declarat George Priemschi, agent de poliție.

A încercat să îi oprească, dar inevitabilul s-a produs. Două mașini s-au lovit frontal.

Ne aflăm la locul accidentului produs vineri seara unde George și colegul său au acționat imediat. Nu au stat pe gânduri și le-au acordat victimelor primul ajutor.

Am văzut cele două persoane din Volkswagen Polo că prezentau răni severe, i-am scos din autoturism, am încercat să le acord primul ajutor. Șoferul Polo-ului mi-a comunicat că îi este foarte frig. Acela a fost momentul în care i-am dat haina mea. Am lăsat să vină echipajele, au ajuns și pompierii și de acolo mai departe echipajele”, a mai declarat George Priemschi, agent de poliție.

Cuvântul „erou” e prea mare pentru George care crede că doar a făcut ceea ce trebuia să facă. Iubește meseria pe care o are și nu s-a pierdut o clipă cu firea, Știe că fiecare minut este vital în aceste situații.

Erou...este mult spus. De-asta mi-am dorit să intru în poliție, să fiu cadru în poliție. E treaba noastră. Asta facem în fiecare zi. Sunt convins că și colegii mei fac lucrul acesta în fiecare zi, doar că nu au ocazia să fie atât de mediatizați”, a mai declarat George Priemschi, agent de poliție.

Tânărul de 22 de ani, aflat la prima intervenție de acest gen este în poliție de puțin timp, din 2019, vârsta fragedă și experiența puțină nu l-a împiedicat însă să acționeze cu curaj.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233