dobroge.tv

Live

Acvariul de pe faleza Cazinoului, reabilitat de studenții de la Facultatea de Arte

09 martie 2021
Publicitate

Acvariul de pe faleza Cazinoului va fi reabilitat. Acesta funcționează într-o clădire construită la începutul secolului XX și din cauza intemperiilor, administratorii se confruntă acum cu diverse probleme. Studenții de la Facultatea de Arte vor restaura decorațiunile de pe fațada imobilului.

Acvariul de pe faleză Cazinoului se degradează de la o zi la alta. Constănțenii care trec zilnic prin fața lui privesc neputincioși la clădirea care devine, încet dar sigur o ruină.

Reporter: În ce stare este?

Constănțean: E dezastroasă. Cred că nu s-a dat niciun buget să fie reparat, păcat.

Nu arată prea bine, nu știu cum este înăuntru, pentru că nu am fost de mult. Dar când am fost ultima data erau și bazinele mai sparte, mai urâte”, spune o constănțeancă.

Autoritățile vin însă cu vești bune. Ornamentele clădirii vor fi restaurate. Studenții facultății de Arte se vor ocupa de reabilitarea acvariului, spre bucuria vizitatorilor care îi vor călca pragul, de acum înainte.

Intenționăm să realizăm un parteneriat împreună cu aceștia. Este pregătit și urmează săptămâna aceasta să facem o primă întâlnire în vederea semnării lui”, a declarat Adrian Bîlbă, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Studenții Universității de Arte au început deja cercetările pentru reabilitarea Acvariului de pe faleza Cazinoului.

Ornamentația a fost executată în 1993 de Gheorghe Firică. Artistul plastic și-a adus contribuția și în realizarea unor lucrări spectaculoase din interiorul Cazinoului, dar și altor clădiri de patrimoniu.

Ornamentele de pe clădire au fost restaurate acum mai bine de 30 de ani. De atunci, edificiul a început să se degradeze treptat. Chiar dacă nu vorbim, despre o clădire de patrimoniu, aceste ornamente au o foarte mare însemnătate artistică.

Clădirea a funcționat ca restaurant, anexă a Cazinoului, iar din 1958 a devenit acvariu. Din 2012 s-au făcut investiții pentru a elimina sursele de pierderi de apă și vapori din imobil. Acvariul a fost uscat, tencuit și consolidat, însă doar la interior.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233