dobroge.tv

Live

Recensământ al câinilor fără stăpân din Constanța: acțiunea a început și se face cu ajutorul unei aplicații mobile

09 martie 2021
Publicitate

În sfârșit vom știi câți câini fără stăpân sunt pe străzile Constanței. Autoritățile de la malul mării vor face un recensământ al patrupedelor. Acțiunea a început în această dimineață și se face cu ajutorul unei aplicații mobile. Ulterior va fi demarată și o campanie de sterilizare.

Timp de două zile, câinii maidanezi vor fi numărați, fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date.

Recensământul câinilor se va ușor și rapid cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele inteligente. Harta orașului e împărțită în sectoare cu diferite culori.

Pentru a porni un astfel de proiect și pentru a încerca să găsești un management corect al populației canine de pe străzi din municipiul dumneavoastră, trebuie să știi de unde pornești. E esențială această informație: câți câini sunt pe stradă. Destul de mulți câini, mai mulți decât în alte orașe. Am fost surprins să văd că sunt câini pe stradă”, a declarat Gabriel Ignat, coordonator proiect.

Problema câinilor maidanezi este una veche în municipiul Constanţa. Oamenii spun însă că multe dintre patrupedele de pe străzi sunt agresive.

O situație ar trebui să se știe dar nu să vină așa să adune câinii”, spune un constănțean.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că voluntarii care participă la această campanie desfășurată împreună cu Primăria Constanța sunt iubitori de animale. Animalele nu vor păți nimic, sunt doar luate în evidență și sterilizate”, a declarat Alin Vintilă, purtător de cuvânt Primăria Constanța.

După realizarea acestui recensământ urmează ca toate animalele să fie sterilizate.

După castrare, practic, li s-a redus agresivitatea, nu mai fac haite și stau efectiv pe lângă blocuri. Sunt bine crescuți, bine întreținuți și nu fac probleme”, a declarat Luana Sabău, medic veterinar.

În acest moment la nivelul orașului nu mai strânge nimeni câinii maidanezi. S-a ajuns în această situație deoarece Federația pentru Protecția Animalelor și Mediu a cerut în instanță anularea contractului de prestări servicii de capturare încheiat de Primăria Constanța, precizând faptul că acesta s-a făcut în mod eronat, cu încălcarea legilor în vigoare. Federația a câștigat în instanță. Astfel că la acest moment autoritățile merg pe două direcții. Vor să realizeze un regulament pentru gestionarea câinilor cu și fără stăpân iar în paralel vor desfășura acțiuni masive de sterilizare a câinilor maidanezi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233