dobroge.tv

Live

Pasajul pietonal din zona Tomis, de la galerie de artă, la ruină: constănțenii fac apel la simțul civic al concetățenilor

02 martie 2021
Publicitate

Cu pereții scorojiți, pânze de păianjen și tencuiala căzută - așa arată pasajul pietonal din centrul orașului. Deși a fost renovat de mai multe ori în ultimii ani, starea acestuia este una deplorabilă. Oamenii dau vina pe proasta creștere a unor cetățeni dar și pe lucrările realizate „de mântuială”.

Constănțenii care tranzitează pasajul pietonal din zona Tomis ar trebui să admire expoziții de fotografie și artă. Domnul Gheorghe trece zilnic pe aici și este nemulțumit de starea în care se află pasajul din centru.

Nu e bine întreținut. Anul trecut știu ca s-a lucrat la el. Au fost zugravi, au mai reparat. Nu pot să-mi dau seama. Chiar așa de la intemperii să cadă varul de pe pereți?”, spune domnul Gheorghe.

Constănțeanul spune că acesta a fost reabilitat de mai multe ori în anii precedenți, dar lucrările nu au fost făcute așa cum ar trebui, iar acum zona pietonală arată ca o ruină.

Varul cade de pe pereți pentru că nu e făcută treaba ca lumea. Treptele la fel, dacă calci pe ele, se sparg. Nu ar trebui venit cu cărucioarele pe aici. Se vede că a căzut de deasupra. Nu e dat cimentul bine”, mai spune domnul Gheorghe

Într-o stare deplorabilă - așa arată pasajul din centrul orașului deși a fost renovat recent. Tencuiala a căzut, iar pe la colțuri, păianjenii și-au țesut pânzele. Panoul cu rol decorativ este doar de decor.

Și alți oameni sunt nemulțumiți de cum arată zona de acces pentru pietoni. Peisajul nu face deloc cinste orașului de la malul mării. Mai ales că centrul istoric este vizitat de numeroși turiști în fiecare an.

Din cauza oamenilor care devastează. Că am văzut, bineînțeles”, spune o constănțeancă.

Printre bucățile de tencuială căzută, pot fi admirate desenele elevilor, singurele care amintesc că pasajul este prevăzut ca o galerie de artă.

Reporter: Vi se pare că s-a deteriorat?

Constănțeancă: Puțin, da.

Constănțenii fac apel la simțul civic al concetățenilor și îi roagă să păstreze bunurile orașului. Proiectul Galeria de Artă „Virgil Coman”, din pasajul pietonal a debutat în luna martie 2017 și a fost inaugurat șapte luni mai târziu. Proiectul are ca scop expunerea unor lucrări de artă, pe care oamenii să le admire în timp ce tranzitează, la pas, centrul orașului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233