dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Roata panoramică urmează să fie demolată de autoritățile locale

16 februarie 2021
Publicitate

Roata panoramică urmează să fie demolată de autoritățile locale. Inaugurat de doar câteva luni, obiectivul care trebuia să atragă turiști ar fi amplasat ilegal. Compania care o deține a primit somație să o demonteze, iar dacă până pe 24 februarie aceasta nu va dispărea, municipalitatea se va ocupa de demontarea ei.

Roata panoramică, după model londonez, a avut o durată de viață mai scurtă de un an. Firma care a construit-o a primit somație să o demoleze până la data de 24 februarie. În caz contrar, autoritățile vor interveni.

Conform autorităților, roata ar fi fost amplasată ilegal. Locul de la Poarta 1 pe care este amplasat Tomis Eye ar fi destinat unei organizări de șantier.

Dacă mâine declarăm câștigătorul și într-o lună semnăm contractul și demarăm execuția, acolo trebuie să fie organizare de șantier. Acolo unde este roata. Adică, constructorul trebuie să ducă acolo toate echipamentele necesare”, a declarat Vergil Chițac, primatul Constanței.

Mai mult, controversata construcție nu ar fi primit autorizațiile necesare.

Acolo a fost un viciu clar. Adică nu era normal să se dea pentru activitatea asta, în zona aia. Las la o parte faptul că nu s--a cerut urbanismului un punct de vedere pentru că în momentul când asamblezi și pui acolo ditamai roata, este ca și când ai face un bloc. Nu se poate să nu ai aviz de la urbanist”, a mai declarat Vergil Chițac, primarul Constanței.

Deoarece în zonă bate vântul puternic, cei care vor să admire peisajul de la înălțime se expun unui real pericol. Unii constănțeni cred că roata panoramică atrăgea turiștii iar demolarea ei va fi o pierdere pentru oraș.

Nu aș fi de acord, era atracție a orașului”, a spus un constănțean.

Există însă și persoane pentru care legea este mai presus de orice proiect turistic.

Dacă e instalată ilegal, ce contează altceva?”, spune un alt constănțean.

Roata panoramică a fost pusă în funcțiune la sfârșitul lunii iunie 2020. Preţul unui bilet a fost de 20 de lei, pensionarii având reducere de 50%. Roata are o înălţime de 36 de metri și 26 de cabine dintre care una VIP și una destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233