Pandemia a adus reduceri masive în centrele comerciale: articolele, reduse cu mai bine de 50%
Prețuri exagerat de mici, la articole vestimentare. Este o consecință a pandemiei de COVID. Din cauză ca lumea nu s-a mai înghesuit la shopping, magazinele au fost nevoite să vândă ce aveau pe stoc cu reduceri de peste 70%. Cei mai încântați au fost clienții, care au găsit articolele favorite la prețuri accesibile.
Alina a plecat la cumpărături împreună cu mama ei. Ele speră să găsească articole moderne dar și la un preț bun.
Alina: Ne interesează pantalonii aceștia. Dar noi doar ce am intrat în magazin. Vedem ce ne hotărâm să luăm.
Reporter: Cum vi se par prețurile?
Alina: Sunt ok, așa ca pentru buzunarele noastre. Câte o pereche de blugi, ce era pe promoții, am mai luat.
În această perioadă, în magazine se desfășoară soldările de iarnă. Produse care până nu de mult erau câteva sute de lei, acum se găsesc pe rafturi reduse cu mai bine de 50% și așteaptă să fie cumpărate de iubitoarele de modă.
În această perioadă, o pereche de pantaloni office poate fi găsită în magazine și la prețul de 20 de lei. Dacă adăugăm și o cămașă care este tot 20 de lei și mai adăugam și niște botine la reduceri, cu 40 de lei, putem spune că, cu nici 100 de lei, ne-am format ținuta perfectă de birou.
Pandemia a adus scăderi considerabile în încasările magazinelor. Oamenii nu mai sunt atât de dornici de cumpărături, în ciuda reducerilor masive. Vânzările de îmbrăcăminte au scăzut cu 17% la nivel mondial. Magazinele au acumulat stocuri uriașe pe care speră să le lichideze și să lase loc colecției de primăvară.
23 e lei - acesta este prețul cu care se poate lua o rochie de seară, în această perioadă.
„Avem reduceri începând de la 30% până aproape de 80%. Au fost interesate de fuste, rochii, maieuri, accentul se pune pe geci, paltoane, articole mai groase, dar și tricouri. Vânzările au scăzut dar foarte puțin, având în vedere că prețurile sunt foarte bune”, a declarat Ioana Casian, lucrător comercial.
Viitorul este incert pentru industria textilă. Chiar dacă experții văd o ușoară creștere a vânzărilor în 2021, aceasta nu va fi suficient de ridicată pentru a acoperi pierderile din 2020.