Locurile de joacă pentru copii, închise de aproape un an: administratorii spun că au suferit pierderi uriașe
Locurile de joacă se numără printre afacerile cele mai afectate de pandemie. Sunt închise din luna martie a anului trecut, iar proprietarii vorbesc de pierderi uriașe. Unii părinți sunt de părere că ar fi trebuit redeschise odată cu grădinițele și spun că celor mici le lipsesc aceste spații pline de jocuri și distracție.
În urmă cu aproape un an, zeci de copii se distrau împreună, cântau, dansau şi râdeau la petrecerile aniversare. Acum e liniște. Locurile de joacă sunt pustii.
Părinții spun că locurile de joacă interioare erau o alternativă pentru parcuri, mai ales când vremea nu permitea joaca în aer liber. Aici, cei mici se distrau și își făceau prieteni. Era un ajutor și pentru adulții care aveau de rezolvat diverse treburi prin oraș sau care pur și simplu voiau să facă cumpărături în liniște. Cei mici întreabă și ei de locurile lor preferate de joacă.
„Da, era bun. Ei se mai jucau. Afară dacă este frig nu prea mai pot să se joace”, spune o mămică.
„Făceau și ziua onomastică și să se joace, mai ales seara când veneam de la serviciu”, spune o altă mămică.
În toată această perioadă părinţii au sunat în continuu să facă programări pentru zilele de naştere ale celor mici. Au primit însă un răspuns negativ de fiecare dată.
„Sunt foarte multe solicitări din partea părinților, în special pe rețelele de socializare, pentru că se obișnuiseră cu locul acesta de joacă, fiind singurul din cartier și ne-au solicitat pentru aniversări, pentru a-și lăsa copilul. Părinții lucrează, unii nu au cu cine să-și lase copilul și aceasta era cea mai sigură variantă, ca un afterschool”, a declarat Cristian Pârvulescu, patron loc de joacă.
Afacerile care aduceau bucurie și profit s-au prăbușit. Administratorii acestor spații spun că au suferit pierderi uriașe și că le este greu de la luna la lună să nu își închidă de tot afacerile.
„Pierderile sunt de 100%, vă dați seama. Sunt cheltuieli care trebuiau plătite lunar, chirie, utilități și acestea le vom suporta din buzunarul nostru. Angajații au intrat prima data în șomaj tehnic, după aceea și-au dat demisia deoarece nu le ajungeau banii aceia”, a mai declarat Cristian Pârvulescu, patron loc de joacă.
Locurile de joacă interioare au fost interzise din luna martie a anului trecut, odată cu instaurarea stării de urgență. Până acum, autoritățile nu au spus când ar putea fi redeschise și aceste spații.