dobroge.tv

Live

ȘCOALA ÎN PANDEMIE

Masca de protecție, obligatorie și la ora de Educație Fizică: părinții sunt nemulțumiți de această măsură

10 februarie 2021
Publicitate

Masca, purtată în permanență la școală, chiar și în timpul orelor de educație fizică. Este una dintre recomandările făcute de specialiștii din domeniul sanitar. De asemenea, jocurile și alte activități sportive de grup, trebuie să se desfășoare cu asigurarea distanței între elevi. Față de semestrul trecut, acum dispare interdicția de a folosi același echipament de mai mulți elevi, de pildă mingea.

Așa și-au început cei mici ziua de curs. După o pauză de trei luni în care au stat mai mult în casă, elevii trebuie să facă sport în aer liber, atâta timp cât vremea permite acest lucru. Este puțin mai dificil, spun părinții, pentru că trebuie să poarte masca de protecție pe tot parcursul orei de educație fizică. Ionuț este tatăl unui elev de clasa a II-a și este nemulțumit de această măsură.

Într-adevăr, din punctul meu de vedere este un pic dificil pentru un copil să respire. Noi ca adulți nu putem respira mergând foarte mult timp, imaginați-vă o oră, să faci educație fizică și să porți mască. Sunt anumite condiții în care mă pui să oblig copilul să pună protecție la gură în timpul educației fizice, iar în clasă stau câte doi, chiar trei în bancă”, spune Ionuț.

Și profesorii de educație fizică spun că este greu de respectat regula purtării măștii în timpul orelor de sport, mai ales în rândul celor mici.

Cred că le este greu, purtând-o și eu și făcând cu ei exercițiile, constat că este mai greu să respiri, masca se umezește în timpul orei, ei sunt tentanți să și-o tragă de pe nas, să se șteargă la nas din cauza acestui disconfort”, a declarat Alexandra Mocanu, profesor de Educație Fizică.

În timpul orelor de educație fizică, elevii sunt instruiți să nu-și atingă cu mâinile nasul, ochii sau gura cu mâinile. De asemenea, la începerea şi la finalul orelor de sport, toţi elevii trebuie să respecte normele de igienă a mâinilor prin utilizarea unor dezinfectanți pe bază de alcool.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța vin cu o serie de precizări.

Orele de sport le vom desfășura în aer liber cât ne permite vremea, dacă nu, în sălile special amenajate. Important este să avem dezinfectarea spațiilor imediat după fiecare curs de acest fel. Cu mască, bineînțeles și la sport pentru că trebuie asigurată în primul și primul rând protecția elevilor”, a declarat Sorin Mihai, inspector general școlar.

De la această regulă sunt exceptați preșcolarii care nu au împlinit vârsta de cinci ani, pentru aceștia portul măștii nu este obligatoriu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233