dobroge.tv

Live

Vreme de primăvară în februarie: mici sau mari, oamenii au ieșit să se bucure de căldură și briza plăcută

10 februarie 2021
Publicitate

Primăvară în toată regula-așa arată vremea din ultimele zile, la malul mării. Chiar dacă în calendar este lună de iarnă, gradele din termometre indică valori care se îndreaptă spre 20 de grade. Oamenii au ieșit la plimbare, pentru a profita de razele soarelui.

A fost o iarnă atipică pe litoral. Temperaturile ridicate din ultima perioadă i-au făcut pe oameni să uite că suntem în februarie și i-au scos din case, la promenadă. Este și cazul domnului Năstase, care a urmărit prognoza și a venit de la București ca să se bucure de briză și de soare.

Astăzi am venit să vizităm lucrările de la Cazinou, să vedem ce se mai lucrează și în rest, datorită pandemiei am încercat să mergem și la munte. Iar la munte e un trafic infernal”, spune domnul Năstase.

15 grade, iar pe cer nu se vedea niciun nor. Așa a arătat o zi de februarie la malul mării. Oamenii au profitat de vremea călduroasă și au ieșit la o plimbare.

Unii oameni chiar au renunțat la hainele de iarnă, iar printre cei în geci și paltoane și-au făcut loc și curajoșii în pantaloni scurți.

Sunt mai mult de 12 grade. 12-14-16”, spune un constănțean.

Aceste schimbări nu sunt însă normale, spun oamenii.

Nu prea este normal. Cel mai bine este ca iarna să fie iarnă, fără să fie vară. Din câte am înțeles e bine să fie zăpadă”, mai spune domnul Năstase.

Și specialiștii atrag atenția că aceste variații bruște pot fi periculoase pentru sănătate. Corpul uman se adapteazăla schimbări în 14 zile, iar dacă trecerea nu se face treptat, apar probleme de sănătate.

Schimbările bruște de temperatură afectează sănătatea pentru că organismul trece brusc, termoreglarea se face mai greu. Suntem obișnuiți acum cu frigul să ne îmbrăcăm, bineînțeles mult mai gros, a doua zi este foarte cald. Trebuie să ne adaptăm ținuta la regimul termic de afară și trebuie să avem grijă de imunitate”, a declarat doctor Despina Vafiadis, medic de familie.

Meteorologii vin cu vești nu tocmai plăcute, pentru zilele următoare. Un val de aer polar va acoperi Dobrogea, iar valorile din termometre vor scădea dramatic.

De vineri, temperaturile devin negative la toate stațiile meteorologice din Dobrogea. Așteptăm în acea dimineață ca temperaturile să scadă până la -6 și -1 grade, valorile cele mai ridicate pe litoral. De asemenea, este de notat că ploile ce vor apărea din după amiaza zilei de joi se vor transforma pe parcursul nopții și va ninge pe arii relativ extinse”, a declarat Mia Mirabela Stamate, șef serviciu ANM.

Până va veni gerul, oamenii profită de ultimele zile frumoase. Specialiștii ne recomandă să avem vestimentație adecvată, pentru a trece cu bine peste capriciile vremii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233