dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Scările spre plaja Modern urmează să fie consolidate și modernizate

10 februarie 2021
Publicitate

Au început lucrările la scările de acces de la Zorile. Zona a fost igienizată, iar treptele urmează să fie consolidate și modernizate. Proiectul vine ca o gură de aer proaspăt pentru constănțeni, dar și diferitele oficialități care au solicitat recondiționarea de ani de zile.

Ani buni, accesul spre plaja Modern a fost o problemă pentru constănțeni. Zona părea uitată și se umpluse de deșeuri. Constănțenii nu erau mândri de imaginea municipiului mai ales vara, când orașul se umplea de turiști.

Vrem să avem o plajă, un loc mai amenajat. Tot Guvernul vine la plajă. Noi stăm pe strada Ștefan cel Mare dar acum este un pic curat. Până acum nu era”, spune o constănțeancă.

Unii își amintesc cu nostalgie de vremurile în care în acest loc era o mândrie pentru oraș mai ales vara, când veneau turiști din toate colțurile țării.

Era taxă întradevăr, 50 de bani. Dar erau condiții de curățenie, erau niște chioșcuri amenajate. Erau niște lucrări care se mai văd niște ruine pe ici pe colo”, spune un constănțean.

În prezent, scările au intrat într-un amplu proces de modernizare. Au fost săpate șanțuri și urmează să se toarne asfalt, dar și să fie amenajată o balustradă de sprijin.

Treptele urmează să fie stabilizate prin montarea de cofraje de metal. De asemenea, pereții laterali ai scărilor dar și contra treptele urmează să fie consolidate prin turnarea de placă de oțel.

Constănțenii se bucură de inițiativa autorităților. Totodată, se plâng de faptul că unii cetățeni nu respectă curățenia și se tem că eforturile de recondiționare vor fi zadarnice.

Sunt multe de făcut, dar ar fi bine dacă le-ar și întreține. Au făcut și igienizarea cât de cât pe aici. Lumea e de vină că nu întreține”, spune un constănțean.

Reprezentanții municipalității speră ca lucrările de reabilitare și modernizare să fie gata în acest an, înainte de începerea sezonului estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233