dobroge.tv

Live

Constănțenii, receptivi la vaccinul anti-COVID, se arată într-un studiu: 55% sunt dispuși să se imunizeze

09 februarie 2021
Publicitate

Constănțenii sunt receptivi la noul vaccin anti-COVID. Cei mai mulți s-ar vaccina, este rezultatul unui studiu. Cei care nu s-au imunizat deja, așteaptă cu nerăbdare să le vină rândul pentru că doar așa putem reveni la o viață normală, spun ei.

Pentru doamna Aneta, perioada pandemică a fost extrem de dificilă. Teama infectării cu coronavirus a ținut-o departe de nepoți și de toți cei dragi. Vaccinul a venit ca o oază de speranță. Femeia abia a așteptat o soluție care să pună capăt, încet dar sigur, situației dificile cu care toată planeta s-a confruntat.

Am așteptat vaccinul, mă rugam de când eram în spital acum un an și zic: Doamne, de-ar apăra un vaccin! Eu cred în eficacitatea vaccinului”, spune doamna Aneta.

Și Cristian așteaptă cu nerăbdare să se imunizeze. El nu face parte din etapa a doua de vaccinare, dar când va fi posibil, se va programa.

Atâta timp cât s-au făcut cercetări la nivel mondial, OMS-ul și toate instituțiile abilitate, nu văd de ce nu ar fi oportun și benefic acest lucru. O să mă vaccinez cu siguranță”, spune Cristian.

Peste jumătate dintre oameni sunt dispuși să se vaccineze. Vorbim mai exact de 55%. Restul încă nu s-au hotărât și așteaptă până la sfârșitul anului pentru a lua o decizie.

La centrele de vaccinare, se lucrează la foc continuu. Constănțenii sunt receptivi la campania de imunizare, iar acesta este și motivul pentru care greu se mai găsesc locuri pe platforma online.

Am făcut primul vaccin și cel de-al doilea, rapelul. Dacă ne vom păstra și ne vom proteja, sperăm să ajungem la normalitate”, spune o constănțeancă.

Există însă și sceptici. Aceștia încă nu se pronunță în ceea ce privește imunizarea.

Îl testăm pe ăștia bătrânii, ca să scape tinerii, eventual, dacă nu e eficient”, spune un constănțean.

Peste 75% dintre respondenți cred că pandemia de COVID este un pericol real. Aceștia au studii medii sau superioare, venituri peste medie și vârsta de 45 de ani sau mai mult. La polul opus se numără cei care cred că pandemia de COVID nu este reală. Aceștia vin de obicei din medii defavorizate și au venituri medii de 1.000 de lei.

Sunt și sceptici, sunt și dornici, bineînțeles. Oameni sunt de toate felurile. Cei sceptici întreabă și cei dornici întreabă. Cei sceptici sigur că vor mai multe explicații, mai multe informații. Și noi îi ajutăm și le stăm la dispoziție cu toate informațiile de care au nevoie”, a declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

Medicii spun că interesul este foarte mare și abia fac față telefoanelor și solicitărilor. Unii pacienți vor programări, alții cer informații, deoarece au încredere doar în medicul de familie.

Doritori sunt din toate categoriile de vârstă, nu doar cei cronici sau peste 65 de ani. Sunt și foarte mulți tineri. Am foarte mulți pacienți, salariați, care sunt deja pe listele instituțiilor unde lucrează.Vor fi programați de angajatorii lor. Sunt mai multe tipuri de programări”, a mai declarat Despina Vafiadis, medic de familie.

În prezent, ne aflăm în etapa a doua de vaccinare. Mai exact, vârstnicii de peste 65 de ani ori bolnavii cu afecțiuni cronice sunt așteptați la centre să se imunizeze. Programarea se poate face individual, pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, dar și prin direcțiile de asistență socială ori prin aparținători.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233