dobroge.tv

Live

Turismul, îngropat în anul pandemiei: „Scepticismul și incertitudinea au fost cele două lucruri care au marcat anul trecut”

05 februarie 2021
Publicitate

Un dezastru - așa a fost anul 2020 pentru turism. Cei care au vrut să își facă vacanța pe litoral au fost mai puțini cu mai bine de jumătate, iar durata sejururilor a scăzut și ea. Operatorii din turism speră la o revenire, în 2021.

Pandemia de COVID a afectat turismul din întreaga lume, iar România nu a fost scutită. Pe litoral, vara lui 2020 a fost un adevărat dezastru. Restricțiile impuse dar și teama de COVID i-au făcut pe oameni să se gândească de două ori înainte să vină câteva zile la malul mării.

Nu a fost la fel de multă lume câtă era dacă nu era COVIDul dar a fost destul de ok”, spune un constănțean.

Evident, au fost foarte multe incertitudini referitoare la comportamentul turiștilor pe litoralul românesc, în sensul consumului. Am înregistrat o scădere de aproximativ 30%”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Hotelierii au resimțit din plin efectele pandemiei. Unitățile de cazare au fost mai mult goale, în sezonul estival 2020

În 2020, weekendul de Sfântă Măria a fost unul dintre cele mai slabe din luna august. Aceasta s-a datorat în mare măsură faptului că a fost o situație exact inversă. Oamenii s-au temut de aglomerări”, a declarat Iulian Tenie, manager hotel.

Și administratorii plajelor s-au plâns de vara lui 2020. Dacă în alți ani, în vârf de sezon, abia se mai găsea un șezlong, anul trecut, plajele au fost mai mult goale.

Și durata sejururilor a scăzut considerabil. Oamenii nu s-au mai îngrămădit la pachete de 6-7 nopți, așadar rezervările last minute au fost singurele care au menținut vara lui 2020 pe linia de plutire.

Scepticismul și incertitudinea au fost cele două lucruri care au marcat anul trecut. Tocmai de aceea am avut această scădere de 30%. Oamenii au rezervat last minute, în special și au rezervat oferte speciale”, a mai declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Operatorii din turism își pun toate speranțele în anul care abia a început. Campania de vaccinare le dă încredere și aceștia speră la o revenire.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233