dobroge.tv

Live

Controverse în Mamaia Nord: un bloc a fost construit cu patru etaje, deși are autorizație doar pentru două

03 februarie 2021
Publicitate

A cerut aprobare pentru creșterea regimului de înălțime a unui bloc, de la două la patru etaje. Numai că, la fața locului, un consilier local a descoperit că imobilul deja avea patru etaje, chiar dacă nu existau documentele necesare. Mai mult, s-ar dori construirea a cel puțin încă unui etaj. Situația se întâmplă în Mamaia Nord. După ce consilierul local a sesizat problema, Primăria a amendat beneficiarul.

S-a construit intens în ultimii ani pe litoral, și încă se construiește. Rând pe rând, în diferite zone, și-au făcut apariția investiții imobiliare, multe dintre ele contestate de cetățeni. Mamaia Nord este una dintre locațiile în care a fost înregistrat un adevărat boom imobiliar. Planul Urbanistic Zonal Litoral Mamaia Nord prevede, însă, că rețelele de utilități sunt dimensionate după o capacitate de 6.600 de locuitori. Doar că, susține un consilier local din Năvodari, numai în ultima ședință de Consiliu Local s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru un bloc de 500 de apartamente.

În momentul în care această capacitate este depășită, vor apărea probleme. Rețelele vor deveni subdimensionate. Autoritățile ar trebui să verifice mult mai bine autorizarea lucrărilor, să meargă în teren, să încerce să stopeze acest haos imobiliar și să dezvoltăm zona cum trebuie”, a declarat Ștefan Antonaru, consilier local Năvodari.

Verificarea ar însemna, mai spune consilierul local, și depistarea unor posibile probleme. Așa cum s-a întâmplat după ședința din ianuarie a Consiliului Local Năvodari. Atunci, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi prevedea modificarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru un imobil: de la P+2 la P+4, susține bărbatul. Proiectul a trecut, la momentul respectiv, de votul majoritar al consilierilor. Chiar și așa, tânărul politician a vrut să vadă care este situația la fața locului.

Am mers în teren să văd dacă cumva prin zonă nu sunt case mici, de P+1 și acest bloc poate le va lua soarele, lumina, aerul. Surpriză, blocul era deja construit, P+4, se văd stâlpii. Presupun că vor să construiască și al cincilea etaj, altfel nu văd de ce au pus stâlpii acolo”, a mai declarat Ștefan Antonaru, consilier local Năvodari.

Problema a fost prezentată mai departe colegilor din Primărie. Iar reprezentanții autorității locale spun că s-au luat măsuri.

Primăria orașului Năvodari a dispus sancționarea beneficiarului cu amendă de 18.000 de lei pentru construirea parțială a etajului trei și a etajului patru, pentru care nu deținea autorizație de construire. Totodată, beneficiarului, persoană publică i s-a pus în vedere ca în termen de șase luni să intre în legalitate”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Beneficiarul ar mai fi fost amendat și în 2019, cu 6.000 de lei, pentru depozitarea necontrolată de deșeuri.

Construcția ridică și mai multe semne de întrebare în condițiile în care au fost vândute apartamente inclusiv la etajele superioare.

Adică exact la cele în cazul cărora ar exista probleme de legalitate, după cum recunoaște și Primăria. Mirel Zelenciuc locuiește într-un apartament de la etajul patru al blocului, de un an de zile. 53 de mii de euro costă locuință.

„Noi am plătit doar o sumă din ce trebuia să plătim. O sumă mică, 15%. Și acum nu știm ce se va întâmpla. Iar problema foarte gravă este că se mai construiește un etaj. E ok, nu ne-ar deranja, dacă ar fi totul în ordine”, spune un cumpărător.

Consilierul local care a sesizat problema spune că autoritățile locale ar fi trebui să verifice dacă s-a respectat proiectul imobiliar inițial, de P+2. Pe de cealaltă parte, reprezentanții Primăriei susțin că toate documentele urbanistice emise și procedura de modificare a reglementărilor urbanistice solicitate de beneficiarul construcției sunt perfect legale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233