dobroge.tv

Live

Restaurantele s-au redeschis însă clienții sunt puțini: „Oamenii sunt mai precauți”

29 ianuarie 2021
Publicitate

După luni de zile în care au stat cu lacătul pe ușă, patronii de restaurante au putut să își reia activitatea, chiar și la capacitate redusă. Însă, cel puțin deocamdată, clienții se cam lasă așteptați în multe cazuri. Ce-i drept, sunt și patroni norocoși: și înainte de redeschidere, dar și acum, nu au dus dorul solicitărilor. Pe de altă parte, sunt localuri care încă nu și-au reluat activitatea, chiar dacă restricțiile s-au relaxat.

Patronii care s-au străduit să își țină pe linia de plutire afacerile în perioada restricțiilor au răsuflat ușurați când au primit vestea că pot redeschide restaurantele chiar și la o capacitate de 30 la sută. Doar că, la o zi distanță, lucrurile nu par să fie foarte bune. În unele cazuri, oamenii nu mai par atât de dornici să ia masa în oraș. Reprezentanții restaurantelor spun că ar exista și motive pentru această situație.

Cred că problema ar fi, pe primul loc banii, asta e clar și puțin teama de virus. Oamenii sunt mult mai precauți. Și la restaurant când vin se dezinfectează, cu mască”, a declarat Luminița Vrabie, șef restaurant.

Așa că proprietarii de localuri își pun baza tot în livrarea la domiciliu, foarte solicitată în ultimele luni, sau în terase, preferate de fumători. Cum oamenii nu se înghesuie la restaurante, în interior, nici angajații trimiși acasă în perioada crizei sanitare nu s-au întors la muncă.

În condițiile acestea nu, nu am chemat. Încă mai așteptăm să revină și clienții și vor reveni cu siguranță și colegii”, a mai declarat Luminița Vrabie, șef restaurant.

În alte cazuri, în prima seară cu reguli relaxate și restaurante redeschise la interior, situația a fost mai bună.

Aseară, de exemplu, a fost cu încă 20% față de cum era înainte. Adică erau 40 de oameni pe terasă și au mai fost înăuntru încă vreo 20 de persoane”, a declarat Florin, reprezentant restaurant.

Însă, fiecare patron a decis să abordeze diferit reluarea activității.

În timp ce alte restaurante s-au redeschis de ieri cu o capacitate de 30%, într-un local din Constanța încă se fac pregătiri pentru primirea clienților.

Am vrut să avem suficient timp pentru instructarea personalului, pentru aprovizionarea corectă, dar și pentru igienizarea localului. În această perioadă angajații au stat acasă, toți au beneficiat de șomajul tehnic. Cu toții vor reveni la muncă”, a declarat Loredana Dumitru, șef de sală.

Din 28 ianuarie, restaurantele, sălile de spectacol, cinematografele și sălile de jocuri de noroc s-au redeschis în municipiul Constanța. Măsura a fost adoptată pentru o perioadă de 14 zile. În funcție de evoluția epidemiologică, poate fi extinsă sau modificată la expirarea celor două săptămâni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233